ALFA TV

Alfa INFO / Uprkos nadljudskim naporima spasilaca, potraga okončana tragično: Tijelo rudara Šehanovića izvučeno iz rudnika "Mramor"

Rudar Šehanović je bio oženjen i otac jednog djeteta

Alfa TV

Alfa TV

7.5.2024

U večerašnjem Alfa INFO gledajte:

- Džamija Aranudija svečano je otvorena danas u Banjoj Luci u prisustvu stotina građana i visokih zvanica iz Bosne i Hercegovine i Turske. Otvorenju su prisustvovali reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein efendija Kavazović, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić, potpredsjednik RS Ćamil Duraković, predsjednik manjeg bh. entiteta RS Milorad Dodik, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i drugi.

- Tijelo rudara Asima Šehanovića, koji je pet dana bio zatrpan u jami 170 metara ispod zemlje, izvučeno je iz rudnika "Mramor". Uprkos svim nadanjima, akcija je završila tragičnim ishodom. Rudar Šehanović je bio oženjen i otac jednog djeteta.

- Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH danas je održao polusatni štrajk upozorenja jer, kako su rekli sindikalisti, Vlada FBiH ne želi pristupiti pregovorima o novom kolektivnom ugovoru na nivou Federacije.

Ukoliko ste propustili večerašnji Alfa INFO, pogledajte video ispod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.