KUĆNE ČAROLIJE

Evo kako pravilno kuhati rižu da ne bude tvrda ili slijepljena

Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite opranu rižu i kuhate dok na zavrije

Skuhajte savršenu rižu. Facebook

M. Z.

14.8.2023

Kod kuhanja riže vrijedi pravilo da na jednu šoljicu (otprilike 250 mililitara) riže idu dvije šoljice vode. Dvije šoljice riže dovoljne su za dvoje, a četiri za četvero ljudi. Prije kuhanja, rižu treba oprati kako bi nestale sve nečistoće.

Prvi korak do savršene riže jest prženje na ulju. Zagrijte ulje i dodajte rižu te prepržite dok ne dobije žućkastu boju.

Nakon toga ulijete vodu i posolite.

Čim riža zavrije, lonac poklopite i smanjite vatru.

Kuhajte oko 25 minuta dok riža posve ne omekša.

Ulje će spriječiti lijepljenje zrna, a po želji, u vodu za kuhanje možete staviti nekoliko kapi limuna kako bi riža ostala bijela.

Osim toga, rižu možete pripremiti tako da u vodu vrele i posoljene vode ubacite opranu rižu i kuhate dok na zavrije. Nakon toga smanjite vatru i kuhajte još 15 do 20 minuta. Na kraju u rižu umiješajte malo maslaca kako se zrna ne bi slijepila, piše 24.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.