IDEJA ZA RUČAK

Sjajna kombinacija: Pljeskavice od oslića i krompira

Začinjene bijelim lukom i peršunom

Alternativa tradicionalnim pljeskavicama od mesa. Printscreen

E. Ag.

19.4.2023

Ove pljeskavice predstavljaju sjajnu kombinaciju krompira i oslića, začinjenih bijelim lukom i peršunom i ukusna su alternativa tradicionalnim pljeskavicama od mesa.

Sastojci:

- tri fileta oslića

- 500 g krompira

- dva čehna bijelog luka

- tri kašike maslinovog ulja

- peršun

- brašno

- prezla

- so, biber

Priprema:

Krompir isjeći na kockice i skuhati u posoljenoj vodi. Dok se krompir kuha, ispržiti filete. Kuhani krompir procijediti, začiniti maslinovim uljem, bijelim lukom i sitno sjeckanim listom peršuna. Izmiksati štapnim mikserom kao pire. Dodati na komadiće izmrvljene filete i po ukusu posoliti i pobiberiti. Lijepo sjediniti, pokvasiti dlanove i od smjese oblikovati pljeskavice. Svaku uvaljati u brašno s prezlom i pržiti na zagrijanom ulju dok ne porumene. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.