RECEPTI

Lako se priprema: Kremasta tjestenina sa brokulom zapečena u rerni

U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu, ali neka ostane tvrda i žilava, jer ćete je poslije još zapeći

Ideja za ručak. Društvene mreže

Z. K.

9.5.2024

Sastojci: 500 g tjestenine, 250 ml kiselog vrhnja, 1 vrećica majoneze, 500 g brokule, 200 g polutvrdog sira, so, biber, malo muškatnog oraščića.

Priprema:

1. U posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu, ali neka ostane tvrda i žilava, jer ćete je poslije još zapeći.

2. U drugom loncu stavite vodu da prokuha, ubacite u nju cvjetove brokule pa kuhajte 3-4 minute. Svakako pazite da brokula ostane hrskava, tj. da se ne prekuha.

3. Pomiješajte vrhnje s majonezom te dodajte so, biber i malo muškatnog oraščića. Procijedite tjesteninu i prelijte je bijelim umakom.

4. U posudu za pečenje stavite tjesteninu s umakom, u to umiješajte cvjetove brokule te na vrh stavite naribani sir. Ako je smjesa suha, dodajte još vrhnja i majoneze.

5. Sve skupa zapecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Poslužite toplo i po želji pospite sirom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.