RECEPT

Jelo za svaki dan: Trokutići u tijestu

U brašno dodajte kvasac otopljen u malo vode i so, lagano promiješajte pa dodajte ostatak vode i maslinovo ulje

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

9.5.2024

Sastojci za tijesto: 250 g mekog brašna, 125 ml vode, 6 g svježeg kvasca, 1 kašičica soli, 2 kašike maslinovog ulja.

Punjenje: Maslinovo ulje, 2 čehna bijelog luka, 450 g smrznutog špinata, 1 šaka nasjeckanih oraha, 125 g feta sira, 5-6 listića mente, so, biber.

Priprema:

1. U brašno dodajte kvasac otopljen u malo vode i so, lagano promiješajte pa dodajte ostatak vode i maslinovo ulje. Tijesto mijesite 5 minuta i ostavite sat da se diže na toplom.

2. Na maslinovom ulju lagano propržite sitno narezani bijeli luk, maknite ga iz tavice u zdjelu, a na ulje stavite špinat. Kuhajte špinat uz miješanje sve dok ne ispari sva tekućina jer špinat mora biti što kompaktniji. Prebacite u zdjelu s bijelim lukom i ostavite da se ohladi.

3. Na suhoj tavici vrlo kratko popržite orahe, a feta sir nadrobite na male komadiće. Oba sastojka dodajte u zdjelu sa špinatom. Na kraju dodajte nasjeckanu mentu i začinite po želji.

4. Tijesto razdijelite na četiri jednaka dijela pa svaki razvaljajte tanko, na promjer od 18 cm. Na sredinu tijesta stavite smjesu sa špinatom oblikovanu u trokut. Debljina smjese neka bude oko 1-2 cm. Spojite rubove tijesta sa tri strane, tako da smjesa ostane u sredini paketića. Višak tijesta odrežite.

5. Na papiru za pečenje pecite 20 minuta na 220 stepeni ili dok paketići ne poprime zlatnu boju.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.