PREHRANA

Uz ove se korake nećete udebljati na godišnjem odmoru

Agencije. Ilustracija

26.7.2017

Nešto najgore što možete napraviti za svoje tijelo tokom godišnjeg odmora jest samo izležavati se, jer će to zasigurno rezultirati pogoršanjem fizičke forme, odnosno gubitkom mišićne mase te povećanjem ukupne tjelesne mase.

Ako ništa drugo, barem šetajte i plivajte, a YouTube i vaši pametni telefoni prepuni su zanimljivih aplikacija s vježbama, za koje vam treba 10-15 minuta dnevno.

A ako vas zanima kako se ne udebljati na godišnjem odmoru, osim da budete što aktivniji, slijedite ovih nekoliko koraka, koji će vam pomoći u tome.

1. Odmah nabavite zdrave namirnice

 

Čim stignete na svoju ljetnu destinaciju, ako ih već niste uzeli sa sobom, otiđite do veće trgovine kako biste odmah nabavili zdrave namirnice, koje ste konzumirali i prije odmora. Napravite si zalihe, koje ćete uvijek imati pri ruci.

2. Nosite zdrave grickalice sa sobom

Kada vas uhvati trenutak slabosti, umjesto da posegnete za nečim nezdravim, pojedite zdrave grickalice, koje ste ponijeli sa sobom - mrkve, voće, orašaste plodove, energetske čokoladice, čips od kelja i slično. 
  

3. Uzmite predjelo

Ako za predjelo uzmete supu ili neku salatu, pojest ćete manje za glavno jelo. No, kada su u pitanju supe, pripazite da ne naručujete one kremaste, jer su pune kalorija.

4. Počastite se s vremena na vrijeme nečim kaloričnim

Vaše tijelo žudi i za takvom hranom pa mu ju nemojte uskraćivati, kako ono ne bi počelo raditi protiv vas. No, to nipošto nemojte raditi svakodnevno i ne pretjerujte s količinom, već tek toliko da vam bude lakše držati se zdravog jelovnika.

5. Usporite s alkoholom

Alkoholna pića puna su kalorija, posebno kokteli, a osim toga, što ih više pijete, to je veća vjerovatnost da ćete ogladnjeti, no pritom nećete pojesti salatu, već najmasniji hamburger koji postoji. Zato smanjite količinu alkohola ili ga barem pažljivo dozirajte.

6. Pijte vode

Često naše tijelo zamijeni žeđ za glad. Zato je bitno da uz sebe uvijek imate bocu vode, piše Index.hr. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.