PREHRANA

Ručak dostojan dvorske trpeze

Avaz.ba

24.11.2017

Za slavu, praznike, porodični ručak ili goste, nikada nećete pogriješiti ako spremite i poslužite jagnjetinu na zlatiborski način!


Sastojci: 1 kg jagnjetine, 1 l mlijeka, lovor, ruzmarin, 1.5 kg krompira, ulje, 100 g kajmaka, so.

Priprema: Jagnjetina treba da odstoji 2 sata u mlijeku. Pržiti je u većem sudu. Dobro utrljati so, dodati malo lovora i grančicu ruzmarina.

Krompir isjeći na veće komade i staviti pored jagnjetine, preliti uljem i dodati dvije kašike kajmaka. Peći na 180 stepeni oko sat i po vremena.

Servirati toplo, uz zelenu salatu i mladi luk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.