Doktori i dalje ne mogu otkriti od čega boluje ova djevojčica...

Avaz.ba
02.09.2017 08:24
A
A
A

Devetogodišnja Katie Renfroe pati od toliko rijetkog poremećaja da on još nema ni službeni naziv. Stručnjaci se trude svim silama otkriti o čemu je riječ, no zasad još ne uspijevaju identificirati njeno stanje i čak razmišljaju da poremećaj nazovu po Katie.

Katieina majka Angie kaže da čeka dijagnozu još od rođenja svoje kćeri, kojoj je odmah u startu dijagnosticirana megalencefalija, prekomjeran rast mozga.

- Liječnici još uvijek pokušavaju otkriti što je s Katie. U šestom mjesecu trudnoće otkriveno mi je s kakvim će se problemima nositi moje dijete, no još dan-danas ne znamo o čemu je riječ i zbog čega Katie ima takvo lice. Bila je na nekoliko operacija i skinuto joj je samo masno tkivo - kaže Angie.

Katie je dosad bila na mali milion pretraga i pregleda, no i dalje ostaje misterij od čega boluje ova devetogodišnjakinja s Floride. Dosad je bila na operaciji mozga, uklanjanju dvije ciste i mandula te korekciji obraza, ušiju i jezika.

Pohađa osnovnu školu za djecu s poteškoćama u razvoju, no sposobna je za rad na kompjuteru uz pomoć svojih učitelja.

- Njena najbolja osobina je karakter. I osmijeh, prekrasno se smije - kaže Katieina starija sestra, 18-godišnja Megan. 

Majka Angie nadovezala se da Katie voli život bez obzira na sve poteškoće, a njeno stanje i dalje ostaje medicinski misterij. 

- Mi ćemo joj uljepšati život koliko god je to moguće, a ona nam neka sve to vrati svojim prekrasnim osmijehom - zaključila je Angie.