NOVA OPCIJA

Matematičke jednačine vam nisu jača strana: Google je tu da vam pomogne, kao i uvijek

Najnovije ažuriranje donosi nove opcije koje su prilagođene učenicima i studentima

Dovoljno je unijeti zadatke u tražilicu, uključujući one koji su opisani riječima. Google

E. Ag.

1.11.2023

Google redovno poboljšava svoju tražilicu i Lens aplikaciju. Najnovije ažuriranje donosi nove opcije koje su prilagođene učenicima i studentima. Ova nadogradnja pomaže pri rješavanju raznih matematičkih zadatka te pomaže kod rješavanja kompleksnih zadataka na poljima nauke, tehnologije i inžinjeringa.

Googleov matematički algoritam

Sada možete jednostavno rješavati zadatke i jednačine putem Googleove tražilice, bez obzira na to koristite li tradicionalno pretraživanje ili Google Lens. Dovoljno je unijeti zadatke u tražilicu, uključujući one koji su opisani riječima. Tu se onda uključuje novi Googleov matematički algoritam koji će vam ne samo pružiti rješenje već vas korak po korak voditi kroz proces rješavanja zadatka, piše Bajtbox.

Opcija pomaže i kod geometrije i drugih sličnih zadataka koje je nekada teško opisati riječima. Kako biste to pojednostavili, sada možete koristiti Google Lens za interpretaciju vizuelnih zadataka, kao što je izračun površine trokuta, gdje alat generira postupna objašnjenja.

Više od hiljadu novih vizuelnih alata za učenje

Googleova nadogradnja u području poznatom kao STEM (nauka, tehnologija, inženjering, matematika) obogaćena je s više od hiljadu novih vizuelnih alata za učenje. Kada pretražujete pojmove s popisa tih hiljadu, Google će sada prikazivati i 3D vizualizacije u obliku dijagrama među rezultatima pretraživanja. Ovi prikazi detaljno razlažu i objašnjavaju traženi pojam kroz interaktivne ilustracije.

Pogledajte video na ovom linku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.