SLIČAN LINKEDINU

Maskov X predstavio alat za traženje posla

Alat za traženje posla X Hiring na platformi X (bivši Twitter), sličan LinkedInu, dostupan je svim korisnicima

Alat za traženje posla. X

M. Z.

22.11.2023

Alat za traženje posla X Hiring na platformi X (bivši Twitter), sličan LinkedInu, dostupan je svim korisnicima. U avgustu je pokrenuta je beta verzija značajke, no web-verziji sada mogu pristupiti svi korisnici X-a. Dostupnost iOS-a i Androida očekuje se ''uskoro''.

Čini se da je značajka za traženje posla već popunjena otvorenim pozicijama u brojnim tehnološkim kompanijama, uključujući one koje vodi Ilon Mask (Elon Musk).

Tako se na X-u mogu naći oglasi za posao u kompanijama SpaceX, Tesla i Neuralink, kao i u X-u i najnovijem Maskovom pothvatu - x.ai.

Dok je Mask prethodno obećao da će se ''pobrinuti da X bude cool konkurent LinkedInu'', njegova se značajka zasad ničim posebnim ne izdvaja – možete joj pristupiti putem poveznice.

Korisnici mogu pregledavati poslove i opise, ali se usmjeravaju na stranice trećih strana da dovrše prijavu, čak i za značajke u X-u. Kompanija je, također, testirala ''kartice poslova'' kako bi se pojedinačne objave lakše dijelile na platformi.

Međutim, postoje znakovi da kompanija ima ambicioznije planove za značajke usmjerene na karijeru u svojoj ''aplikaciji za sve''. Kompanija je nedavno ažurirala svoju politiku privatnosti i može prikupljati podatke koji se odnose na historiju poslova korisnika za potrebe prijave za posao i preporuke.

To bi mogao biti nagovještaj neke vrste značajke zapošljavanja za X ili neke druge naprednije značajke traženja posla, piše Tportal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.