TEHNOLOGIJA

Video / Samsung lansirao nove televizore: Veliki napredak u AI TV tehnologiji

Sve ove funkcije zajedno redefinišu doživljaj velikog ekrana i postavljaju nov standard vizuelnog iskustva

Neo QLED 8K. Samsung

Z. K.

26.4.2024

Kompanija Samsung predstavila je novu liniju TV uređaja na ovogodišnjem Unbox & Discover događaju - Neo QLED 8K, Neo QLED 4K i OLED TV. Tehnološki gigant je svoju ponudu obogatio i novim saundbarovima, a predstavljen je i niz rješenja na bazi vještačke inteligencije.

Veliki napredak

Neo QLED 8K važi za vodeći proizvod Samsung najnovije linije televizora koji je opremljen naprednim NQ8 AI Gen3 procesorom, za koji kompanija kaže da označava veliki napredak u AI TV tehnologiji. 

Ovaj procesor se odlikuje duplo bržom neuronskom procesorskom jedinicom (NPU) u odnosu na prethodni model, kao i osmostrukim uvećanjem neuronskih mreža, sa 64 na 512 - što obećava bolji doživljaj gledanja uz kristalno jasne detalje, bez obzira na izvor emitovanja.

Neo QLED 8K će uz 8K AI Upscaling Pro biti u mogućnosti da omiljene serije i filmove korisnika pretvori u prikaz skoro kao u 8K rezoluciji, što će im omogućiti da uživaju u detaljima i jasnoći slike koji prevazilaze standardne 4K TV uređaje. Pored toga, AI Motion Enhancer Pro daje unaprjeđen i jasniji prikaz scena punih akcije, dok Real Depth Enhancer Pro dodaje dubinu slike vjernu stvarnosti i ostavlja gledaoce bez daha.

Sve ove funkcije zajedno redefinišu doživljaj velikog ekrana i postavljaju nov standard vizuelnog iskustva.

Neo QLED 8K omogućava precizan zvuk pomoću AI zvučne tehnologije. Ovogodišnji Active Voice Amplifier Pro sada prevazilazi izdvajanje razgovora iz pozadinske buke i garantuje da se svaka riječ jasno čuje.

Zvučni doživljaj

Object Tracking Sound Pro također obogaćuje zvučni doživljaj jer sinhronizuje zvuk sa akcijom na ekranu i tako stvara dinamičnije i angažovanije iskustvo gledanja.

Adaptive Sound Pro dodatno usavršava zvučni doživljaj inteligentnim prilagođavanjem zvuka sadržaju i akustici prostorije za istinski bogat zvuk vjeran stvarnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.