OBJAVLJEN SNIMAK NAPADA

Alek Boldvin izbio ženi mobitel iz ruke: "Oslobodite Palestinu, usput, zašto si ubio snimateljicu"

Glumac se suočava s optužbom za nenamjerno ubistvo snimateljice Haline Hačins 2021. tokom snimanja vesterna Rast

Snimak koji prikazuje holivudskog glumca u kafiću objavljen je na X-u. X (Twitter)

E. Ag.

23.4.2024

Videosnimak sukoba glumca Aleka Boldvina (Alec Baldwin) s propalestinskom demonstranticom postao je viralan na društvenim mrežama.

Snimak koji prikazuje holivudskog glumca u kafiću objavljen je na X-u, a dosad je pregledan preko 3 miliona puta. Na snimku se vidi Boldvin, koji plaća svoju narudžbu dok drži mobitel na uhu. Za to vrijeme osoba koja je snimala više je puta zatražila od glumca da kaže "Oslobodite Palestinu" kako bi ga ostavila na miru.

- Alek, možeš li molim te jednom reći 'Oslobodite Palestinu' - vikala je žena koja je snimala glumca u inače tihom kafiću.

- Zašto si ubio tu ženu? Ubio si tu ženu i nisi dobio zatvorsku kaznu? Nema zatvora, Alek - nastavila je, referirajući se na smrt snimateljice Haline Hačins (Halyna Hutchins) na setu filma Rust.

- Oslobodite Palestinu, Alek. Samo jednom i ostavit ću te na miru. Ostavit ću te na miru, kunem se. Samo jednom reci 'Oslobodite Palestinu' - vikala je žena.

Boldvin, koji je otišao do vrata kafića i izbjegao kontakt sa ženom koja je snimala, tada je viđen kako savjetuje člana osoblja da nazove policiju, tvrdeći da ga ta osoba uznemirava.

- Znaš da je on kriminalac - rekla je žena koja je snimala djelatniku koji ih je ranije neuspješno pokušao izvesti iz trgovine.

- Hajde, Alek, samo jednom reci 'Oslobodite Palestinu', molim te... i ostavit ću te na miru. Oslobodite Palestinu. Je*eni Izrael. Je*eni cionizam. Molim te, reci to. Jednom - nastavila je osoba. Na kraju snimka, Boldvin ju je upitao:

- Možete li mi učiniti jednu brzu uslugu - a zatim joj izbio mobitel iz ruke.

Podsjećamo, Boldvin se suočava s optužbom za nenamjerno ubistvo snimateljice Haline Hačins 2021. tokom snimanja vesterna Rast. Hačins je preminula kad je iz replike revolvera Colt .45, kojim je Boldvin vježbao u crkvi izvan Santa Fea, ispaljen pravi metak. Suđenje za ubistvo iz nehata glumcu je zakazano za 10. juli.

Boldvin je odbacio odgovornost za smrt Hačins.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.