PRIČA PJEVAČA

Masimo je sa Eni bio u braku više od 30 godina: Izvela ga je na pravi put i pomogla mu u borbi protiv ovisnosti drogom

Imao je teško djetinjstvo, a to se odrazilo i na njegovo odrastanje, pa se u jednom periodu svog života odao narkoticima

Eni i Masimo Savić: U braku bili više od 30 godina. MARKO PRPIĆ/PIXSELL

E. Ć.

23.12.2022

Nakon borbe sa teškom bolešću raka pluća danas je u 61. godini preminuo Massimo Savić. Od njega su se oprostile njegove brojne kolege i prijatelji. 

Savić je bio hrvatski kantautor i pop, pop rock pjevač. Iza sebe je ostavio veliki trag, kako u muzici, tako i u komponovanju i pisanju. Bio je veliki muzičar, a oni koji ga poznaju kažu da je bio i veliki čovjek. Međutim, nije život mazio Massima. Imao je teško djetinjstvo, a to se odrazilo i na njegovo odrastanje, pa se u jednom periodu svog života odao narkoticima.



Kako su se moji roditelji rastali kad sam imao tri godine, moj otac je obolio od leukemije i umro je kada sam imao šest godina, a tada je već bio u drugom braku.

Ne priznajem premisu "onaj koga su zlostavljali će postati nasilnik". Ja sam dijete rastavljenih roditelja, pa ću imati isti takav brak – ne vjerujem u to. Kod mene je baš obrnuto – rekao je svojevremeno Massimo.


Bio je zavisnik od narkotika, ali mu je u njegovoj borbi pomogla supruga Eni koja ga je izvela na pravi put. Massimo je jedne prilike ispričao i zanimljivu priču kako je zaprosio Enu. Naime, dok je ona spavala, on joj je uzeo mjeru za prsten, otišao u grad i kupio zaručnički prsten. Kada se vratio kući, kleknuo je i zamolio je da mu bude supruga.

S njom je bio u braku više od 30 godina, a dobili su kćerku Mirnu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.