ŠPANSKA VOZAČ U FORMULI 1

U Ferrariju otpisan, a sada je postao najtraženija roba na tržištu: Sains ima tri opcije

Ferrari ga je otpisao za 2025. godinu i Španac može birati gdje će nastaviti svoju karijeru

Sains: Slavio u Melburnu. AP

N. H.

27.3.2024

Karlos Sains (Carlos Sainz) senzacionalno je slavio na Melburnu i tako postao jedan od najvrjednijih vozača na tržištu Formule 1, piše "La Gazzetta dello Sport". 

Sains je, uprkos problemima sa zdravljem (operisao slijepo crijevo prim. aut.) i nedostatku treninga, još jednom uspio skrenuti pozornost na sebe. 

Italijani pišu da je u samo jednom vikendu pokazao za šta je sve spreman. Ferrari ga je otpisao za 2025. godinu i Španac može birati gdje će nastaviti svoju karijeru. 

Kao jedna od najzanimljivijih opcija je Sauber, čiji je udjel otkupio Audi i od 2026. će debitirati kao novi tim. Sains bi tu mogao biti prvi vozač, a s ovom ekipom je u dobrim odnosima jer je njegov otac, Karlos Sains Senior, ključna osoba tamo i ove gdoine je osvojio Rally Dakar s tom ekipom. 

Također je za njega zainteresiran i Toto Volf (Wolff), prvi čovjek Mercedesa, koji je kazao da bi njemačka ekipa bila zainteresirana za njega, ukoliko ne bi mogli doći do Maksa Ferstapena (Max Verstappen). 

Treća opcija je da bi se mogao vratiti u Red Bull, za čiju je akademiju vozio u prošlosti. On je tu ekipu napustio 2017. godine i postao ovo što je danas. Ipak, tu bi se, uz eventualni ostanak Ferstapena koji ima ugovor do 2028. godine, morao zadovoljiti ulogom drugog vozača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.