MMA

Bivši prvak UFC upozorio Mahačeva: Edvards je apsolutni snajper

Majkl Bisping je upozorio Islama Makačeva na opasnost koju Leon Edwards donosi u oktagon.

Instagram. Makačev i Edvards

Di. R.

26.4.2024

Bivši UFC prvak Majkl Bisping (Michael) nedavno je dao svoje mišljenje o ambicijama Islama Mahačeva (Makhacheva) za titulu u velter kategoriji.

Makačev prvo mora odbraniti pojas

Na UFC 302 Mahačev će braniti svoj naslov prvaka u lakoj kategoriji, treći put do sada. Njegov protivnik u oktagonu će biti iskusni Dastin Porije (Dustin Poirier). 

Ta borba će predstavljati Dastinovu treću priliku da konačno osvoji neprikosnoveni naslov prvaka u lakoj kategoriji.

Dagestanac želi dvije titule prvaka

Tokom nedavnog intervjua za New York Post, prvak iz Dagestana je jasno rekao da želi izazvati UFC prvaka u velter kategoriji Leona Edvardsa (Edwards), nakon što pobijedi Dastina Porijea.

Nekadašnji prvak i legenda UFC organizacije Majkl Bisping je upozorio Islama Mahačeva na opasnost koju Leon Edwards donosi u oktagon. 

-Želi šansu da postane dvostruki prvak?
Ali pazi šta želiš, jer Leon Edwards, zar ne? Leon 'Rocky' Edwards je apsolutni snajper tamo, i pogledajte šta je upravo učinio Kolbiju Kovingtonu (Colby Covington). Sada, navodno Kolbi kaže da je slomio nogu u prvoj rundi. Također je rekao da su suci bili demokrati, i da zbog njegove ljubavi prema Trampu (Trump), nije pobijedio taj meč. Stvarnost je da to uopće nije bila tijesna borba - govorio je Majkl Bisping.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.