BOKS

Džejk Pol dao šokantnu izjavu uoči meča sa Majk Tajsonom

Polove posljednje izjave, dok je prisustvovao Velikoj nagradi u Majamiju, dodatno su uzburkale strasti

Tajson i Pol. Netflix

Di. R.

7.5.2024

Legendarni Majk Tajson (Mike Tyson) se vraća u bokserski ring poslije 19 godina, te će 20. jula imati meč s YouTube zvijezdom Džejkom Polom (Jake Paul).

Pol pokušava uplašiti Tajsona

Podsjetimo, ranije je odlučeno da će ovaj meč biti odrađen po profesionalnim pravilima, iako je bilo očekivano da će ova borba biti jedna vrsta egzibicije.

Polove posljednje izjave, dok je prisustvovao Velikoj nagradi u Majamiju, dodatno su uzburkale strasti.

Džejk Pol je rekao da će neko od njih dvojice morati umrijeti u ringu, jer se ovdje radi o profesionalnom meču.

- To je rat, sve je dozvoljeno u ljubavi i ratu. Volim tog tipa, ali čim se ovaj meč pretvorio u profesionalnu borbu, jedan od nas će morati umrijeti - rekao je Džejk Pol.

Jako zanimljiv meč

Džejk je također govorio da ovu borbu shvata veoma ozbiljno i da je Tajson taj koji je zahtjevao da ova borba bude profesionalna, a ne egzibiciona.

- On je bio taj koji je želio da to bude profesionalna borba. Razmatrali smo pravila i Majk je rekao: 'Želim da to bude profesionalna borba. Želim da uništim ovog klinca i zaustavim sve što radi.' Dakle, složio sam se da to bude profesionalna borba i to je realno - zaključio je Pol.

Ovaj meč je izazvao veliko interesovanje javnosti i sigurno je da ćemo vidjeti i čuti još mnogo toga do početka ovog spektakla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.