GERET SAUTGEJT

Selektor Engleske želi promjenu pravila uoči Evropskog prvenstva u Njemačkoj ove godine

Sautgejt, kao i većina selektora, zalaže se da bi UEFA s 23 igrača, trebalo da poveća sastav tima na 26 igrača, zbog čestih povreda

Sautgejt. Dijeli mišljenje ostalih selektora. PlatformaX

R. K.

28.3.2024

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske, Geret Sautgejt (Gareth Southgate), pridružio se grupi trenera koji kritikuju UEFA-u zbog toga što ne želi da promijeni pravilo o broju igrača na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Veliki broj selektora misli kako je veliki teret na igračima, te stalne povrede zbog velikog broja utakmica bi mogle donijeti velike gubitke prije važnih utakmica, zbog čega mnogi smatraju da je neophodno širenje rostera.

Nekoliko trenera se već zalaže da bi UEFA sa 23 igrača, trebalo da poveća sastav tima na 26 igrača, kako bi imali više mira u ekipi, u slučaju mogućih povreda.

 - Imali smo još jedan sastanak s UEFA, gdje su neki treneri govorili o mogućem povećanju broja igrača. Moramo da donosimo najbolje odluke s onim s čime raspolažemo, a neke od njih će biti zasnovane i na medicini. Uspjeli smo da uradimo pravu stvar na prethodnim turnirima, uspjeli smo da damo više vremena za igru većem broju igrača, ali s 23 igrača je definitivno teže - rekao je Sautgejt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.