NE POŠTUJE ON NIKOGA

Najskuplji italijanski igrač u historiji se kladio i tokom suspenzije: Pravila prekršio 50 puta

Veznjak Njukasla ima rok do 5. aprila kako bi odgovorio na optužbe

Sandro Tonali. AP

N. H.

28.3.2024

Fudbalski savez Engleske (FA) pokrenuo je novi disciplinski postupak protiv veznjaka Njukasla Sandra Tonalija zbog navodnih kršenja pravila klađenja nakon prelaska u Premijer ligu, objavio je FA. 

Podsjećamo, Italijan već služi 10-mjesečnu zabranu nakon štoga je Fudbalski savez Italije (FIGC) kaznio zbog krđenja pravila klađenja počinjenih za vrijeme dok je nastupao za Milan. 

Tonali je priznao kako je prekršio pravila kockanja u domovini. Njegova suspenzija traje do 27. avgusta, ali sada je protiv njega postupak pokrenuo i FA nakon što je čak 50 puta prekršio pravila, kladeći sa na utakmice između 12. avgusta i 12. novembra.

Veznjak Njukasla ima rok do 5. aprila kako bi odgovorio na optužbe.

Iz Njukasla su poručili kako on sarađuje sa Savezom, ali "Svrake" strahuju kako bi se njegova kazna mogla produžiti i nakon avgusta.

Dio engleskih medija navodi kako će FA nove optužbe tretirati kao jedno razdoblje što bi značilo da se kazne mogu služiti istovremeno.

Tonaliju je dopušteno trenirati s Njukaslom i za vrijeme zabrane, ali ne smije igrati čak ni u prijateljskim utakmicama, osim onih iza zatvorenih vrata. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.