SVAKODNEVNICA

Sreća i motivacija: Zašto je važno imati prijatelje na poslu?

Avaz.ba

10.8.2017

Iako smo još u kultnom ''Kumu'' naučili da se privatno i poslovno ne miješaju, to je pravilo dosta krivo.

Prema pisanju portala Fast Company, radno prijateljstvo moglo bi biti ključno za našu cjelokupnu sreću u životu, navodeći studije koje naglašavaju kako ti bliski odnosi mogu imati pozitivan utjecaj na angažman i produktivnost na radnom mjestu. Zapravo, prijateljstvo u uredu moglo bi povećati vašu sreću, kao da ste zaradili 100.000 dolara svake godine, pokazalo je istraživanje objavljeno u Atlanticu.

Vašem šefu bi trebalo biti bitno da imate kolege s kojima ste uspjeli ostvariti prijateljski odnos jer to ujedno utiče i na bolju motivaciju, brže rješavanje zadataka i problema, ali i mogućnost rješavanja nekih privatnih stvari koje vas možda muče i koje ćete podijeliti s prijateljima.

Upravo rasprave o poslovnom, ali i privatnom životu s osobom od povjerenja na poslu dovode do opuštenije atmosfere te toga da se osjećamo sigurno na radnom mjestu jer uvijek znamo da imamo nekoga na koga možemo računati ako u nekom od segmenata zapne.

A i zar nije dobra motivacija odraditi sve na vrijeme kako bi zaključili radni dan uz hladno piće s frendovima u birtiji preko puta posla?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.