Jesen u domu: Trikovi za topliji enterijer

Autor: Avaz.ba
11.09.2017 16:49
A
A
A

Vuneno pleteno ćebe

Pletena vunena ćebad odlično izgledaju kao dekorativan komad. Osim što su vizualno atraktivna, imaju mekanu teksturu jer se izrađuju od fine vune te se možete ušuškati i ugrijati tokom nadolazećih prohladnih večeri.

Upečatljiv detalj u prostoru može da funkcioniše i kao ukras. Možete je samo ležerno prebaciti preko kauča ili fotelje u dnevnom boravku. Pleteno vuneno ćebe u posljednje vrijeme neizostavan je dio jer se uklapa u svaki prostor.

Plišani jastuci

Pliš je materijal koji je nekada bio rezerviran samo za kraljeve i plemiće. Otmjen i sofisticiran materijal upečatljiv je detalj koji će oduševiti sve ljubitelje luksuznih enterijera.

Tradicionalno krasi namještaj - kauč ili fotelju, ali ako se ne usudite na tako odvažan korak, odaberite ukrasne jastučiće koje možete samo poredati na kauč. Mekani materijal unijet će toplinu u vaš dom i donijeti dašak glamura.

Jesenje cvijeće i plodovi

Vaš dom je mjesto gdje možete jesen da iskoristite za malo promjene. Jesenjim aranžmanima možete uljepšati trpezariju, terasu ili omiljeni kutak u stanu. Nekoliko bundeva možete da postavite na prozor ili da u staklenu posudu postavite nekoliko žireva, kestena i oraha u kombinaciji s bršljanom ili suncokretom za efektan aranžman.

Uz malo zlatne, narandžaste ili druge tonove koji krase jesenje plodove, vaš dom će izgledati efektno.

Drveni detalji

Za stvaranje toplog i ugodnog osjećaja unesite prirodne materijale. Dodajte jedan ili više komada drvenog namještaja kao što su stočić ili stolica ili ukrasi.

Podne prostirke

Za potpuni ugođaj odaberite tepihe i ćilime sa motivima i kombinacijama boja koje će vjerno oslikati jesen. 

Zlatna, žuta ili narandžasta prostirka zanimljiv su izbor kojim možete osvježiti prostor i unijeti jesen u vaš prostor.