TRUDNOĆA I POROD

Lijepa trudnica: Pravila odijevanja

Avaz.ba

18.1.2018

Rečenica „nemam šta obući" ženski je refren i prije trudnoće, a tek sada kada je stomak narastao...

Ali, nemojte očajavati, trudnoća je najljepši period života svake žene i zato ne dopustite da vas odjeća deprimira.

Za početak pregledajte svoj ormar, ali i ormar supruga, mame, sestre, drugarice... sigurno ćete naći nešto. Karirana košulja vašeg muža odlično će izgledati preko obične polo majice, a neke svoje omiljene stvari sada možete nositi raskopčane.

Suknje i haljine od streča nemojte odbaciti - preko njih sada obucite široku tuniku, kardigan, pončo...

Također, ostanite dosljedni svojim omiljenim bojama - ako ste ljubitelj crne neka tako i ostane, jer to što ćete za koji mjesec roditi preslatku djevojčicu, ili dječaka, ne znači da se i vi morate odijevati u roze ili plavo!

Kada krenete u kupovinu budite praktični - sve što sada kupite nakon porođaja će vam biti malo, i glupo je bacati novac, osim ako ne planirate još djece.

Pamučne pantalone bez pojasa odlično su rješenje, trenirke, ali i tajice, koje su sada vrlo moderne. Naravno da ćete uz uske pantalone nositi šire majice i tunike. Ali, nemojte kriti stomak.

Isto važi i za grudi. Ima žena koje tek u trudnoći postignu željenu veličinu grudi i rado bi to pokazale drugima. Međutim, veliki stomak i duboki dekolte zaista se ne slažu.

Nemojte zaboraviti da vaš metabolizam sada ubrzano radi i da vam je zbog toga čas zima, čas vruće. Zato se odijevajte slojevito i trudite se da vaša odjeća bude od prirodnih materijala, jer je i znojenje sada pojačano.

Obuća

Nakon petog mjeseca trudnoće možete očekivati da vam se dogodi Pepeljuga sindrom - ne možete obuti omiljene cipele. To je normalno, jer se vaša stopala u trudnoći mogu povećati i za broj i po.

VAŽNO

Ne paničite, nakon porađaja sve se vraća na staro. A dotle - kupite obuću broj veću, bez visoke pete da biste bili stabilni, kao i da se ne pertla, jer uskoro nećete moći dohvatiti rođena stopala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.