TRUDNOĆA I POROD

Trudnica u šopingu

"Bebe i mame"

4.4.2018

Tokom devet mjeseci trudnoće vaša stara odjeća vam u jednom trenutku sigurno više neće odgovarati, pa će biti neophodno da krenete u potragu za novom. Ali, odakle početi? Evo nekoliko osnovnih pravila trudničkog šopinga:

Pantalone

Ovaj komad odjeće zaista je neizbježan, čak i kada je žena u drugom stanju. Onog trenutka kada više ne budete s lakoćom mogli zakopčati dugme na vašem starom džinsu, častite sebe novim - specijalno dizajniranim za trudnice, koji ćete moći obući svih devet mjeseci.

Nekada se podrazumijevalo da trudnica nosi isključivo hlače s tregerima, ali je moguće naći i klasične pantalone s proširenjem za stomak, ili pliće krojene. I dalje ćete izgledati odlično, a bit će vam izuzetno udobno.

Gradite stil

Ne odustajte od onoga što jeste. Ne plašite se svoje nove figure, ona je samo dodatni plus, a ne mana koju treba prikriti. Stil odijevanja nije samo modno razmišljanje, to je i ono u čemu se najbolje osjećamo, a to je najvažnije u trudnoći.

Kvalitetna odjeća

Trudnoća jeste privremeno stanje, ali to ne znači da treba štedjeti na kvalitetu. Ako ste šopingholičar, a niste radi odvojiti veći budžet za ovakvu garderobu, morat ćete se obuzdati prije nego što se zatrpate gomilom nekvalitetne garderobe, koja ne može zamijeniti jedan dobar odjevni predmet. Uostalom, rijetke su one žene koje nakon izlaska iz porođajne sale izgledaju isto kao prije trudnoće. Zato će vam ipak biti potrebno neko vrijeme, pogotovo ako namjeravate dojiti vašu bebu. Tako će trudnička odjeća biti odlično rješenje i za postporođajni period. Prema tome, nije u pitanju kratkoročna investicija.  

Tokom trudnoće ćete biti daleko osjetljiviji nego prije. Sintetički materijali, uski i nestručno obrađeni krojevi... bit će vam neprijatni za nošenje. Zato se može desiti da ono što je djelovalo kao razuman potez na početku kupovine - bude potpuni promašaj.

Rublje

Dobar veš je udoban veš. Skupe seksi varijante možete sebi priuštiti tokom trudnoće, ali bi bilo dobro da se orijentirate ka dobrom i kvalitetnom pamučnom vešu. Nabavite i nekoliko gaćica s džepom za stomak, za hladne dane.

Tokom trudnoće, grudi mogu da se povećaju i za dva, tri broja, čak i više. Kako se od težine ne bi opustili mišići grudi, poželjno je da imate barem dva grudnjaka sa širokim i jakim bretelama. Odličan izbor je i grudnjak za dojilje. Uostalom, bit će vam potreban nakon porođaja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.