RAIFFEISEN BANKA

Znate li šta je H.E.R.O. i ko se može pohvaliti ovim programom?

Ojačavanje zdravlja i dobrobiti: Raiffeisenov H.E.R.O. program

Znate li šta je H.E.R.O. i ko se može pohvaliti ovim programom. Raiffeisen banka

Marketing

10.5.2024

Raiffeisen je banka koja ne vodi samo računa samo o financijskom uspjehu, već i dobrobiti svojih zaposlenika i to u okviru programa H.E.R.O - Healthy Employees of Raiffeisen Organisation ili Zdravi Zaposlenici Raiffeisen Organizacije.

Riječ je o inovativnoj inicijativi koja je osmišljena s ciljem unapređenja zdravlja i blagostanja vrijednih Raiffeisen zaposlenika.

Imajući na umu krucijalni značaj dobrog zdravlja za pojedinca, odnosno, uposlenika, pa posljedično i cijele organizacije, Raiffeisen banka je kroz H.E.R.O. inicijativu posvećena podršci zaposlenicima u njihovom putovanju prema optimalnom zdravlju i dobrobiti.

Šta to, zapravo, znači? Koje benefite H.E.R.O. donosi uposlenicima Raiffeisen Banke?

Ovaj sveobuhvatan program podrazumijeva različite aktivnosti i resurse koji su namijenjeni unapređenju i fizičkog i mentalnog zdravlja zaposlenika.

Jedan od ključnih elemenata H.E.R.O. programa je promicanje svijesti o važnosti mentalnog zdravlja. Raiffeisen banka usmjerava pažnju prema uposlenicima u ovom segmentu znajući da su danas stres, anksioznost i depresija sveprisutni, te obezbjeđuje stručnu podršku i resurse za upravljanje mentalnim zdravljem. Konretno, zaposlenici Banke imaju i pristup savjetovanju i terapiji kako bi se nosili s emocionalnim izazovima te izgradili otpornost na stres.

Uz poticanje zdravih navika, poput redovite tjelesne aktivnosti i zdrave prehrane, H.E.R.O. program potiče ravnotežu između poslovnog i privatnog života. Balansiranje između ova dva ključna segmenta savremenog življenja ključno je za uspjeh svakog pojedinca. Ako zaposlenik zna da su njegove poslovne i privatne obaveze usklađene, bit će mu zadovoljstvo biti dio kolektiva koji mu to omogućava.

Upravo je ovo bio motiv da se u okviru H.E.R.O. programa radnicima omoguće fleksibilni radni aranžmani, odnosno prilagođavanje poslovnim, ali i privatnim obavezama.

Da sve bude zaokruženo u harmoničnu priču Banka se pobrinula kroz dodatne mogućnosti programa H.E.R.O. Naime, kroz različite edukativne radionice, seminare i događaje na temu zdravlja i dobrobiti uposlenici Raiffeisen Banke mogu unaprijediti stil življenja i opću dobrobit učenjem o pravilnoj prehrani, tehnikama upravljanja stresom, važnosti tjelesne aktivnosti i svemu što im je korisno znati da bi unaprijedili zdrave životne navike i tako pozitivno utjecali na poslovno i privatno okruženje.

Uz sve ovo, naravno, H.E.R.O. program promiče brigu o čovjeku - međusobnu podršku i zajedništvo, jer je to krucijalni sastojak za ugodno radno okruženje.

Kroz H.E.R.O. program, Raiffeisen Banka potvrđuje svoju predanost brizi o svojim zaposlenicima. I što je još bolje, Banka nastavlja ulagati u programe i resurse koji potiču zdrav i uravnotežen način života upravo iz uvjerenja da su zdravi zaposlenici ključni za uspjeh organizacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.