NJUJORK

Nastavljeno suđenje Trampu za klevetu i seksualno zlostavljanje: Ponovo je negirao krivicu

U odvojenom suđenju prošle godine, porota je utvrdila da je Tramp seksualno zlostavljao Kerol i oklevetao je u izjavama iz 2022. godine

Donald Tramp. AP

S. S.

26.1.2024

U Njujorku je sinoć nastavljeno suđenje bivšem predsjedniku SAD Donaldu Trampu (Trump), a on je ponovo negirao optužbe kolumnistice Džin Kerol (Jean Carroll), koja traži od njega 10 miliona dolara odštete za klevetu i seksualno zlostavljanje.

Tramp je proveo četiri minute na klupi za svjedoke nakon što su advokati Džin Kerol iznijeli svoju verziju slučaja. Sudac je odbio prijedlog bivšeg predsjednika SAD da se ta tužba odbaci.

Trump je rekao da "100 posto" ostaje pri svom ranijem iskazu u kojem je tvrdio da nije kriv ni za jedno djelo koje mu se stavlja na teret.

Kerol, bivša kolumnistica magazina Elle, traži najmanje 10 miliona dolara zbog Trampovog poricanja da ju je silovao sredinom devedesetih u robnoj kući Bergdorf Gudman na Menhetnu.

U odvojenom suđenju prošle godine, porota je utvrdila da je Tramp seksualno zlostavljao Kerol i oklevetao je u izjavama iz 2022. godine.

Suđenje se nastavlja u idućim sedmicama, a očekuje se da je samo pitanje koliko će odštete Tramp morati platiti Džin Kerol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.