DRŽAVNI PARLAMENTARAC

Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu nakon prijetnji koje je dobio

"Kad će da ga roknu, zna li se šta", bio je samo jedan od komentara

Saša Magazinović. Fena

S. S.

23.4.2024

Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović dobio je policijsku zaštitu nakon prijetnji koje je dobio na društvenim mrežama.

Podsjećamo,nekima se nije svidjelo to što je Magazinović glasao da Kosovo postane član Vijeća Evrope, ali svoje nezadovoljstvo odlučili su iznijeti gnusnim prijetnjama, psovkama i uvredama.

"Kad će da ga roknu, zna li se šta", "Metak je nekad zakon", "Go*no izdajničko, otpadu srpskog roda, zaslužio si metak u čelo", "Naći ćemo te nećeš se sakriti", samo su neki od komentara.

- Lakoća mržnje je zapravo najstrašnija u ovome što vidite. Mrze jedni, drugi, treći. Žele smrt, bolest, imaju surove ideje o tome šta se treba dogoditi onome koga mrze. U ovom konkretnom slučaju - meni. Ljudi s kojima dijelimo životni prostor, pored kojih hodamo, pijemo kafu, puni su mržnje i destrukcije. I to što dio toga ostave u komentarima nije garant da će tu stvari i završiti. Ako je ovo svijet na koji pristajemo, lakoća mržnje će nam biti samo dio problema - naveo je ranije Magazinović na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.