NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Ko se veže za Titov kartel!?

Ministar komunikacija Edin Forto za “Avaz” je kazao kako je za mogući prekid koalicije krivac politika iz RS!

Naslovnica današnjeg "Dnevnog avaza". Avaz

Avaz.ba

24.4.2024

U današnjem izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Ko se veže za Titov kartel!?

Opasna grupa, koja nije prestala funkcionirati ni hapšenjem vođe, imala je debele pipke i u BiH. Nakon što je prošle godine vođa narkokartela „Tito i Dino“ Edin Gačanin postigao sporazum s nizozemskim pravosuđem i kažnjen sa sedam godina zatvora i milion eura novčane kazne, akcija “Black Tie 2” (Crna kravata) zadala je snažan udarac mreži njegovih saradnika i njihovih pomagača u BiH.

Ministar komunikacija Edin Forto za “Avaz” je kazao kako je za mogući prekid koalicije krivac politika iz RS! Zbog sve češćih Dodikovih fašističkih izjava sve su glasnije inicijative da stranke trojke prekinu saradnju sa SNSD-om. Forto kaže da je ta saradnja i do sada podrazumijevala samo stvari koje unapređuju život svih građana, od povećanja budžeta za vojsku do otvaranja pregovora s EU.

Halil Subašić, direktor Zavoda, za „Avaz“ donosi lijepe vijesti za penzionere. On kaže da je fond PIO stabilan i da su prihodi u porastu. Također je naveo da je isplata penzija u samom vrhu prioriteta plaćanja, tako da je, s te strane, ističe, finansijski rizik poremećaja u isplati penzija sveden na minimum.

Čitajte i da na bh. cestama raste broj automobila, ali i saobraćajnih nesreća. Lani u BiH je registrirana 1.233.783 motorna vozila, što je za 169.653 više u odnosu na 2018. godinu. Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u martu ove godine u BiH su prvi put registrirana 9.023 motorna vozila, među kojima su najzastupljeniji automobili, kamioni i motocikli. Broj prvi put registriranih vozila veći je za 15,4 posto u odnosu na mart prošle godine.

Donosimo i nove detalje o užasnom slučaju koji je potresao bh. javnost, ali i šire. Ocu napasniku koji je seksualno zlostavljao petogodišnjaka oduzeto pravo da živi s djecom. Stravičan slučaj koji je šokirao cijelu državu otkriven je nakon objave hraniteljske porodice Elme i Harisa Žužića, koji se očajnički bore protiv odluka Centra za socijalni rad i Suda, odnosno da se beba, sestrica dječaka prema kojoj je on postao nasilan, ne vrati majci.

Otkrivamo i koje su to Bosanke koje su osvojile poznate svjetske face. Naše ljepotice su tako osvojile srca poznatih muzičara, sportista, producenata koji su popularni širom svijeta. Samo za „Avaz“ otkrivamo ko se nalazi na spisku najpoznatijih bh. zetova.

Došli smo i do sportskih tema, a u fokusu je i dalje reprezentacija BiH o kojoj samo za „Avaz" govori Vlatko Glavaš. On je uvjeren da pušu novi vjetrovi i jasno je rekao da vjeruje u Sergeja Barbareza, novog selektora naše reprezentacije.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.