OPĆINA CENTAR

Mandić uručio 31 paket za socijalno ugrožene porodice

Također je tu i projekt mobilne njege u kući namijenjen populaciji koja treba pomoć kod obavljanja osnovnih životnih aktivnosti

Podjela prehrambenih paketa. Općina centar

FENA

26.4.2024

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je u prostorijama Mjesne zajednice „Soukbunar“ za 31 socijalno ugroženu porodicu podijelio prehrambene pakete sa osnovnim životnim namirnicama.

– Pored mladih u koje ulažemo značajna sredstva, u njihovo obrazovanje i bavljenje sportom kao ulaganje u njihov budući razvoj zdrave ličnosti, za Općinu Centar socijalne kategorije su nam također u vrhu prioriteta – kazao je Mandić.

Podsjetio je da se iz općinskog budžeta izdvajaju sredstva za njihovo liječenje i lijekove, jednokratne novčane pomoći, te stalne socijalne pomoći kroz projekt „Hljeb i mlijeko“, kojim su obuhvaćeni najugroženiji penzioneri, te osobe preko 65 godina starosti, a koje nisu ostvarile pravo na penziju.

Također je tu i projekt mobilne njege u kući namijenjen populaciji koja treba pomoć kod obavljanja osnovnih životnih aktivnosti.

Ovom prilikom, tokom podjele paketa, sugrađani su iskoristili vrijeme kako bi načelnika Mandića upoznali sa problemima u lokalnoj zajednici, saopćeno je iz Općine Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.