"CEDEVITA"

Akcija SIPA-e širom BiH: Oduzeta veća količina "Cedevita" prozivoda pod sumnjom da je plagijat

Navedene aktivnosti realizovane su u saradnji s policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine i MUP-a Zapadno-hercegovačkog kantona

Pripadnici SIPA-e. SIPA (Fotografija ne prikazuje stvarni događaj)

A. O.

4.5.2023

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u prethodnom periodu, prema nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, na području Sarajeva, Posušja i Tomislavgrada realizovali operativnu akciju "Cedevita", kojom prilikom su izvršili pretrese na više lokacija.

Operativna akcija je realizovana zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo iz člana 149. stav (2), (3), (5), (6), (8) i (9) Zakona o industrijskom vlasništvu Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina cedevita proizvoda i to 22 kartonska paketa cedevite različitih okusa, za koje se sumnja da su pakovane u vrećicama bez printanog laserskog koda, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti realizovane su u saradnji s policijskim službenicima Granične policije Bosne i Hercegovine, Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadno-hercegovačkog kantona i Ministarstva unutrašnjih poslova kantona 10 Livno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.