JEZIV SLUČAJ

Tijela stranih turista pronađena u bunaru u Meksiku: Optuženi priznao djevojci da je počinio ubistvo

Sud je čuo kako je 23-godišnjakinja rekla istražiteljima da se pojavio u njezinoj kući 28. aprila te joj rekao da je "učinio nešto trojici gringosa"

Pronađena tijela. Instagram

S. S.

9.5.2024

Muškarac koji je optužen za nestanak trojice turista na surfanju u Meksiku priznao je da ih je ubio, saopćeno je iz suda.

Džejk i Kalum Robinson, braća iz Australije i njihov prijatelj iz SAD Džek Karter Road nestali su 27. aprila u blizini Ensenade, a njihova tijela su pronađena u bunaru šest dana kasnije.

U glavu svakog od nestalih je ispaljen hitac. U istom bunaru je pronađeno još jedno tijelo, ali se ono tu nalazilo duže vrijeme i nema veze sa ovim slučajem.

Hesus Herardo jučer se pojavio na sudu pod optužbama za otmicu, ali dužnosnici kažu da će uskoro biti podignuta optužnica i za ubistvo. Državni dužnosnici rekli su da su trojica turista, svi u ranim 30-ima, vjerojatno ubijeni dok su pokušavali spriječiti krađu guma njihovog kamioneta.

Hesus je optužen za "prisilni nestanak" trojice turista, a njegova djevojka Ari Gisel i još jedan muškarac privedeni su zbog sumnje da su umiješani. Tokom jučerašnjeg pojavljivanja pred sudom, tužioci su imenovali Ari, koja nije optužena za njihov nestanak, kao svjedokinju.

Sud je čuo kako je 23-godišnjakinja rekla istražiteljima da se Hesus pojavio u njezinoj kući 28. aprila te joj rekao da je "učinio nešto trojici gringosa". Pitala je na što je mislio, na što je on odgovorio "ubio sam ih", rečeno je na saslušanju.

Zatim joj je pokazao da je na njezin automobil stavio nove gume, koje je ukrao od ubijenih surfera, tvrdi tužilaštvo. Tužioci su također rekli da su u ubistva umiješane i druge osobe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.