IZABRAN ZA DELEGATA

Kakav otac takav sin: Trampov najmlađi sin Baron ulazi u političku arenu

Baron je veoma zainteresovan za politički proces naše nacije, rekao je neimenovani zvaničnik iz Trampove kampanje

Baron Tramp s ocem Donaldom. AP

N. Aj.

9.5.2024

Iako još nije položio maturu i završio srednju školu, Baron Tramp (Barron Trump) , najmlađi sin Donalda Trampa, bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država, ulazi u političku arenu. Naime, kako prenosi "Politico.eu", Baron Tramp (18) izabran je za delegata Republikanske stranke na nacionalnoj konvenciji.

Baron i druga dva Trampova sina Donald Tramp mlađi i Erik Tramp (Eric), bit će stranački delegati sa Floride, gdje se Tramp odselio nakon napuštanja Bijele kuće. Zanimljivo je da je za delegata izabrana i Trampova mlađa kćerka Tifani Tramp Bouls (Tiffany Trump Boulos) kao i njen suprug Majkl (Michael).

- Baron je veoma zainteresovan za politički proces naše nacije - rekao je neimenovani zvaničnik iz Trampove kampanje.

Baron, kojeg je majka Melanija uspješno držala po strani, našao se nedavno u centru pažnje javnosti kada se Donald Tramp požalio da mu sudija Huan Mečan (Juan Merchan) neće dozvoliti da prisustvuje njegovoj maturi, odnosni ceremoniji dodjeli diplome.

Međutim, sudija Mečan je dozvolio Trampu da odsustvuje sa suđenja i prisustvuje ceremoniji, koja će biti održana naredne nedjelje u Oksbridž Akademiji u predgrađu Palm Biča. Baron još nije objavio kakvi su mu planovi nakon diplomiranja.

Delegati Republikanske stranke učestvovat će na nacionalnoj konvenciji koja će biti održana u Milvokiju u julu.

Ivanka Tramp je jedina od Trampovih petoro djece koja se drži van politike nakon što je bila njegov viši savjetnik tokom četvorogodišnjeg mandata u Bijeloj kući. Poput ostalih braće i sestara i ona se preselila na Floridu.

Posljednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju da Tramp vodi ispred Džoe Bajdena (Joe Bidena) na Floridi sa više od deset procentnih poena. On je pobjeđivao na izborima u ovoj državi 2016. i 2020.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.