O NOVOM MANDATARU

Vučić: Vučević ima stručnost potrebnu za funkciju premijera Srbije

U prethodnom periodu obavljao je odgovorne i zahtjevne funkcije potpredsjednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da posjeduje posvećenost

Miloš Vučević i Aleksandar Vučić. Tanjug

Anadolija

30.3.2024

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić predložio je Narodnoj skupštini Srbije Miloša Vučevića za kandidata za predsjednika Vlade Srbije, javlja Anadolu.

- Smatram da Miloš Vučević ima profesionalne i lične kvalitete da obavlja funkciju premijera i uvjerio me je da može obezbijediti izbor Vlade. 

Imam povjerenje u Miloša Vučevića, imajući u vidu da je u prethodnom periodu obavljao odgovorne i zahtjevne funkcije potpredsjednika Vlade i ministra odbrane, čime je pokazao da posjeduje posvećenost i stručnost potrebnu za obavljanje funkcije premijer - navedeno je u saopćenju Vučića.

Novi premijer Republike Srbije, kako je navedeno, nastaviće da realizuje programe u cilju podizanja životnog standarda svih građana, projekte iz oblasti zdravstva, obrazovanja, nauke i tehnologije, razvoja infrastrukture, ekologije, energetike, poljoprivrede, turizma, kao i u drugim oblastima od značaja za budućnost Srbije i njen napredak na evropskom putu.

- Pred premijerom je zadatak realizacije Specijalizovane svjetske izložbe 'EXPO 2027 Beograd', koja će u velikoj mjeri predstavljati investicionu osnovu u mandatu nove Vlade. Očuvanje mira i stabilnosti, teritorijalni integritet Republike Srbije, uz dosljedno poštovanje međunarodnog prava, regionalna saradnja i briga o vitalnim interesima Republike Srbije i dalje će biti prioriteti u radu Vlade - naveo je Vučić u obrazloženju odluke.

Miloš Vučević rođen je 1974. godine u Novom Sadu. Pohađao je Osnovnu školu “Vasa Stajić” u Novom Sadu, a zatim je završio Gimnaziju “Jan Kolar” u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine, sa prosečnom ocjenom 8,84. Po završetku fakulteta otišao je da služi vojsku u Vranje, a potom u Gnjilane.

Od 1999. godine se bavi advokaturom u porodičnoj advokatskoj kancelariji. Bio je gradonačelnik Novog Sada, a u posljednjem sazivu Vlade Srbije bio je potpredsjednik i ministar odbrane. Predsjednik je vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.