DJEVOJČICA IZ SRBIJE

Najnoviji detalji slučaja malene Danke Ilić: Ispitano je 14 svjedoka, evo šta su ih sve pitali

Od sutra će se nastaviti ispitivanje novih svjedoka, rekli su iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru

Danka: Još se ne zna gdje je njeno tijelo. Nikola Tomić / Telegraf.rs

E. Ć.

23.4.2024

Tijelo djevojčice Danke Ilić (2) iz Bora nije nađeno. Djevojčica je nestala 26. marta, a 4. aprila uhapšeni su Srđan Janković i Dejan Dragijević, radnici Vodovoda osumnjičeni za njeno ubistvo.

Dragijević je do detalja opisao kako je došlo do ubistva djeteta, ali je odbio da kaže gdje je tijelo.

Umro u pritvoru

U pritvoru u policiji u Boru umro je Dejanov brat Dalibor. Obukcija je jučer stigla u tužilaštvo, a očekuje se da se narednih dana i javnost o njoj izvijesti. Dalibor je bio osumnjičen da je sa bratom i ocem sklonio tijelo Danke. Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Zaječaru.

- Svjedoci koji se ispituju u postupku su roditelji djeteta Danke Ilić, roditelji osumnjičenih, rođaci, prijatelji, komšije i kolege sa posla. Do sada je ispitano 14 svjedoka. 

Od sutra će se nastaviti ispitivanje novih svjedoka - rekli su iz VJT u Zaječaru za "Telegraf.rs".

Način ispitivanja svjedoka

Kako piše "Telegraf.rs", svjedoci su uglavnom ispitivani na okolnost kretanja osumnjičenih za period od nestanka djeteta Danke Ilić do njihovog hapšenja.

- Vještače se svi pronađeni biološki tragovi (DNK vještačenja). Do sada tužilaštvu nije dostavljen ni jedan nalaz vještačenja. 

Osumnjičeni će biti upućeni u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu radi neuropsihijatrijskog vještačenja, čim se za to stvore uslovi, odnosno kada prestane potreba za prisustvo osumnjičenih dokaznim radnjama - naveli su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, prenosi "Telegraf.rs".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.