REAKCIJE

Oglasio se patrijarh Porfirije nakon što mu je zabranjen ulazak na Kosovo

Ako su zatvorili vrata Pećke patrijaršije za srpskog patrijarha, sigurno je da ne mogu zatvoriti našu ljubav i naše dobre namjere

Patrijarh Porfirije. M.M. / ATAimages / PIXSELL

S. S.

13.5.2024

Patrijarh srpski Porfirije poručio je danas da su sva vrata ovog svijeta otvorena za njega osim vrata "njegovog doma Pećke petrijaršije, koja su zatvorena, jer mu ne daju da uđe u svoj dom".

Reagirajući na odluku Kosova da njemu i sedmorici episkopa danas zabrani ulazak na Kosovo, gdje su sutra planirali početak Svetog arhijerejskog sabora u Pećkoj patrijaršiji, poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) je istakao da kao patrijarh srpski, kao građanin i kao vjernik zna i poručuje da će ta vrata, prije ili kasnije, otvoriti sam Bog.

- Oni koji su zatvorili vrata doma molitve, čine zlo najprije sebi, a potom i svim ljudima, oni su zatvorili vrata za svako dobro, blagoslov i sreću. Kada patrijarhu srpskom ovako uskraćuju slobodu kretanja, šta li se tek dešava sa Srbima koji žive u getima - naveo je patrijarh Porfirije na Instagramu.

On je Srbima poručio da izdrže, jer ko izdrži do kraja taj će se spasiti.

- Ako su zatvorili vrata Pećke patrijaršije za srpskog patrijarha, sigurno je da ne mogu zatvoriti našu ljubav i naše dobre namjere. Sigurno je da je za nas, najviše na Kosovu, nebo otvoreno i ono će otvoriti sva vrata koje je zlo zatvorilo - naglasio je patrijarh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.