ALFA TV

Alfa INFO / Majke Srebrenice šokirane obraćanjem Cvijanović u UN-u: "Govorila na mizeran način bez imalo osjećaja prema žrtvama"

Usaglašen je finalni tekst rezolucije kojom se podsjeća na genocid nad Bošnjacima Srebrenice, koji je počinjen u julu 1995. godine

Alfa TV

Alfa TV

2.5.2024

U večerašnjem Alfa INFO gledajte:

- Usaglašen je finalni tekst rezolucije kojom se podsjeća na genocid nad Bošnjacima Srebrenice, koji je počinjen u julu 1995. godine. O njemu bi se trebalo raspravljati na zasjedanju Generalne skupštine UN-a 15. maja. Nakon dugih konsultacija, rezolucija je konačno upućena predsjedniku Generalne skupštine UN-a i svim misijama.

- Nakon što se članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović obratila pred Vijećem sigurnosti UN-a uslijedile su brojne reakcije, a pet udruženja žrtava rata, među kojima su i Majke Srebrenice zgroženi su njenim govorom.

Kako jedna majka može na tako mizeran način govoriti o procedurama bez imalo osjećaja prema žrtvama, naveli su između ostalog, u saopćenju.

- Na današnjoj sjednici Skupštine Srbije imenovana je Vlada koju će predvoditi dosadašnji ministar odbrane Srbije Miloš Vučević. Za imenovanje Vlade glasala su 152 poslanika od ukupno 250. 

- Prva utakmica nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu odigrana je na današnji dan 1996. godine na Grbavici između fudbalskih klubova Željezničar i Sarajevo.

Ukoliko ste propustili večerašnji Alfa INFO, pogledajte video ispod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.