BEBE I MAME

Potresna priča: Preživjela beba rođena na najstrašniji mogući način

( Ilustracija)

Avaz.ba

9.9.2017

Krajem avgusta u Crvenoj rijeci kod Farga u Sjevernoj Dakoti, SAD, pronađeno je raskomadano tijelo 22-godišnje Savane Grejvind (Savannah Graywind). Leš je bio zamotan u plastične vreće, a u rijeci su ga pronašli kajakaši.

Savana je bila u osmom mjesecu trudnoće, ali u njenom tijelu nije bilo bebe.

Istragom je ubrzo utvrđeno da je Savana tog dana otišla u posjetu komšijama koje su je ubile i rasporile, kako bi ukrale bebu.

Pošto nije dolazila kući njen suprug je pozvao policiju. Par je ubrzo uhapšen, a beba hitno prebačena u bolnicu, gdje je analizom DNK utvrđeno da je Savanina. Pošto je rođena prisilno i mjesec dana prije termina, ljekari su morali da daju svoj maksimum ne bi li je održali u životu.

I uspjeli su.

Bebin otac Ešton Gruv (Ashton Groove) objavio je danas fotografiju kćerkice, koja je rođena na najtraumatičniji mogući način.

Malena djevojčica će jednog dana saznati kako je došla na svijet, ali njen otac sada ne želi da misli toliko unaprijed.

- Kada sam je konačno uzeo u naručje bio sam preplavljen emocijama. Sedmicu dana ranije sahranili smo Savanu. Došla je cijela njena familija, prijatelji... Iz svog ovog zla desila se i jedna predivna stvar, a to je ona - rekao je djevojčicin otac.

Savanini roditelji opisali su unuku kao predivnu, rekavši da je ona lijek protiv bola izazvanog svirepim ubistvom kćerke.

- Savana je voljela ljude, voljela je djecu, svoju porodicu. Bila bi predivna majka - zaključila je Savanina majka Norbeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.