BEBE I MAME

Žestoka rasprava: Otac odlučio da tetovira jednogodišnjeg sina, a razlog je zapanjujući

( Ilustracija)

Avaz.ba

10.9.2017

Objava da otac želi tetovirati jednogodišnjeg sina je izazvala žestoku raspravu na jednom roditeljskom forumu. On tvrdi da su blizanci Aron i Adam isti u dlaku – osim što je jedan zdrav, a drugi mora, zbog rijetke bolesti, da uzima jake lijekove svaka četiri sata. 

Na forumu je opisao svoj problem: 


- Žena i ja jako teško razlikujemo sinove, a i gotovo je nemoguće stalno da ih držimo odvojene. Da Adam ne bi dobio Aronove lijekove, svaki dan Adamovu ruku označimo markerom. Međutim, kad je jedno veče baka pazila na mališane, okupala je obojicu, sve se završilo katastrofom: Oznaka se isprala, a baka je dala Adamu Aronove lekove. Zbog preskočene terapije, Aron je morao u bolnicu. 

Tačkica na nozi kao oznaka

Da nikada više ne dođe do takve zabune, tata želi da sinu na stopalo tetovira tačkicu. Međutim, njegova ideja izazvala je gomilu različitih reakcija: dok su mnogi roditelji podržali njegovu ideju i smatraju tetovažu sredstvom koje može mališanu spasiti život, drugi su šokirani činjenicom da otac želi da tetovira malo dijete. Njihov argument: čak i najmanja tetovaža uzrokovat će djetetu bolove.

Nema "zakona o tetovažama"

Nije poznato da li i gdje je zakonski određeno doba kad se neko smije tetovirati (maloljetnici to ne mogu da učine bez pristanka roditelja, ali zakoni uglavnom ne govore o tome da roditelj tetovira dijete). Ako roditelji to traže, a majstor za tetovaže ima srca "bocnuće" malu bebu (moguće je da neće svako željeti da tetovira tako malenog dječaka) i teško da će ih neko spriječiti u tome.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.