BEBE I MAME

Žene koje su rodile mlade svašta su naučile prije svojih vršnjakinja

Avaz.ba

8.2.2018

Iako žene koje se vrlo mlade odlučuju osnovati porodicu često osuđuje okolina, neke stvari će ipak naučiti mnogo prije svojih vršnjakinja.

Sigurniji ste u sebe

Činjenica da ste vi već odgajali dijete i brinuli za porodicu i vaš dom dok su vaše prijateljice uživale u izlascima prisilila vas je na ranije odrastanje. Zato ste mnogo svjesnije onoga što želite u životu i kako u tome uspjeti. Ne možete si priuštiti da vas nevažne stvari izbacuju iz takta i tako štedite mnogo živaca fokusirajući se samo na ono bitno!

Bit ćete svjesniji svoje seksualnosti

Uz stalnog partnera i zajednički život mnogo ranije ćete moći otkriti šta vam u krevetu odgovara i nećete se sramiti to priznati partneru. Osim toga, nakon poroda ponovno ćete početi upoznavati svoje tijelo.

Bit ćete smireniji

Za brige oko šminke, odjeće ili novih cipela vrlo rijetko ćete imati dovoljno vremena. Pronaći ćete način kako da se osjećate i izgledate dobro i uz samo malo rumenila i maskaru. Posvećivanje pažnje djeci i partneru neće vam ostaviti vremena brinuti neke sasvim nebitne brige.

Mnogo ste otvoreniji

Mnogo lakše ćete iskazivati svoje osjećaje, kao i prepoznavati kako se ljudi oko vas osjećaju. Lako ćete prepoznati stres i emocije koje nekoga tište. 

Imate realniju sliku o muškarcima i zajedničkom životu

Dok vaše vršnjakinje još uvijek vjeruju da je zajednički život idiličan kao u filmovima, vi ste mnogo realniji. Do sada ste naučili kako se nositi s partnerovim manama i kako zajedno uživati čak i kada vam ostane vrlo malo slobodnog vremena uz sve dnevne obaveze.

Znate šta znači "dati muškarcu dovoljno prostora"

Sigurno se vaš pojam uspješnog braka znatno promijenio kroz zajednički život. Shvaćate koliko je važno uživati u zajedničkim trenutcima, ali i imati dovoljno vremena i prostora za sebe.

Znate kako tražiti ono šta trebate i želite

Shvatili ste kako brak doista bolje funkcionira kada zaboravite na ženske igre riječi i nadmudrivanja. Reći izravno ono šta želite jednostavnije je za sve, a ujedno je i najlakši način da partneru uštedite vrijeme koje bi potrošio na čitanje vaših misli, prenosi Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.