SAVJETI

Osam aktivnosti za djecu koje će ih izliječiti od dosade ako ne možete izaći iz kuće

Izradite čestitke ili ih naučite jednostavnim i laganim kućnim poslovima

Ilustracija. Agencije

Avaz.ba

9.2.2019

Loša vremenska prognoza znači samo jedno: aktivnosti na otvorenom ne dolaze u obzir! Ako u kući imate djecu, takav je scenarij vrlo vjerovatno prava noćna mora. No, ne brinite se. Prema portalu Woman's Day, sljedeće aktivnosti​ u zatvorenom prostoru spriječit će dosadu. 

1. Izradite čestitke. Opremite djecu kolaž papirom i šarenim flomasterima da biste izradili čestitke koje ćete kasnije pokloniti porodici i prijateljima. Neka budu za različite prigode: rođendane, blagdane, ili čak za nadolazeće Valentinovo.   

2. Pretvorite svoj dnevni boravak u kućno kino, zamračite ga zastorima, ispecite kokice i matineja crtanih filmova može početi.

3. Nema boljih igrica do onih koje vaša djeca mogu igrati jednim običnim špilom karata. Crni Petar ili pak igra memorije? To su pravi stari klasici.

4. Za malene knjiške moljce, provesti popodne u zatvorenom prostoru je sve samo ne zastrašujuće. Okružite ih hrpom knjiga i gledajte kako se njihovi maleni umovi razvijaju.

5. Isplanirajte čajanku. Bilo da se pretvarate da sjedite u vrtu ili su vaši gosti plišane životinje, ova klasična dječija igra nikada ne izlazi iz mode.

6. Napravite utvrdu od prekrivača. Ko ne voli šatore? Još i bolje, kampirajte preko noći uz pomoć svjetiljki u sredini šatora.

7. Naučite djecu jednostavnim i laganim kućnim poslovima. Naučite ih kako sa smiješkom obrisati prašinu, pospremiti spavaću sobu, okupati psa ili pak postaviti sto za jelo.

8. Igrajte se žmire. I ako vam je potrebno malo više vremena da ih pronađete (kako biste u miru okačili svoj veš), ne brinite se, oni to nikada neće saznati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.