BEBE I MAME

Kakva treba biti prva oprema za bebe

Što je skupo - posudite

Ne kupujte mnogo, dosta stvari ćete dobiti. Ilustracija

"Bebe i mame"

28.2.2019

Približava se termin poroda. Sad bi vam dobro došla zabava - odlazak u kupovinu stvarčica za bebe. Osnovno što vam treba je sljedeće: 

• četiri do pet bodija i štramplica,

• čarapice i kapica (zavisno od godišnjeg doba ili od vune, ili od pamuka),

• jakna za prve izlaske.

Pri kupovini imajte na umu:

1. Za babine ćete na poklon dobiti dosta stvari za bebu. Dakle, bolje je da prethodno sami ne kupujete mnogo, jer ćete poslije imati previše.

2. Vaša beba tokom prvih mjeseci praktično svake sedmice izraste iz jedne konfekcijske veličine - zato potražite nešto veću odjeću (ili to recite rodbini i prijateljima koji se spremaju u kupovinu poklona).

3. Znamo da vašoj bebi treba sve najbolje, pa ćete se zgroziti kad vam predložimo da bodije i štramplice uzmete od prijatelja čija je beba iz njih izrasla (ili još gore: da ih potražite u seconhandu). Ali, vjerujte, u pravu smo - ta je roba već dobro isprana, a to prija bebinoj nježnoj koži.

4. Napravite listu svega čime raspolažete i podijelite je rodbini i bliskim prijateljima za koje znate za će doći na babine - olakšat ćete im izbor, a i vašoj bebi ne trebaju baš četiri iste plišane igračke.

5. Uštedite novac tako što ćete neke krupnije i skuplje stvari koje vam neće dugo trebati jednostavno posuditi - kolijevku, kolica, pumpu za mlijeko.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.