RODITELJSTVO

Ove svjetske zvijezde nemaju dadilju: Želimo upoznati svoju djecu

Nisam rodila djecu da se ne brinem o njima, već da im se dam 200-300 posto, kazala je Dion

Sara Džesika Parker s porodicom. Printscreen/Marieclaire.com

E. Ag.

28.4.2023

Angažiranje dadilje sve je neophodnije, a to je posebno uočljivo kod poznatih roditelja. Glumci i pjevači zbog ubrzanog ritma života, koji im nameće njihov posao, skoro uvijek moraju imati osobu koja će se brinuti za njihove mališane.

Ipak, postoji nekoliko slavnih i poznatih roditelja koji su odlučili da se sami i bez pomoći brinu o svojoj djeci.

Ovo su neki od njih

Mila Kunis i Ešton Kučer

Ovaj par zajedno odgaja kćerku i sina. Mila i Ešton (Ashton) su odlučili da će se brinuti o svojoj djeci bez tuđe pomoći. Komšije redovno viđaju supružnike kako obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti u šetnji, u supermarketu ili u zabavnom parku. U intervjuu za „Elen“ glumac Ešton Kučer naglasio je da se Mila i on sami brinu o djeci.

- Mi samo želimo da upoznamo svoju djecu. Želimo znati šta da radimo ako beba plače ili se ljuti. I mislim da je jedini način da se to postigne upravo da budemo s njima - rekao je Ešton tokom emisije.

Selin Dion

Čuvena pjevačica Selin Dion (Celine) ima trojicu sinova, najstarijeg Rene-Šarla i blizance Nelsona i Edija. Selin je imala problem sa zatrudnjivanjem i djecu je dobila vantjelesnom oplodnju.

- Nisam rodila djecu da se ne brinem o njima, već da im se dam 200-300 posto, objasnila je ona jednom prilikom. Ona i njen suprug nikada nisu planirali da imaju dadilju.

- Ponekad umije da bude zamorno, ali sretna sam što to radim iz dana u dan - rekla je Selin. Međutim, nije bila potpuno bez pomoći, podržavale su je majka i sestra.


Skarlet Johanson

Glumica Skarlet Johanson (Scarlet) je jednom bila prilično kritična prema dadiljama. Mnogo prije nego što je dobila svoje dijete, rekla je da ne može zamisliti da neko drugi podiže njenu djecu. Smatrala je da je za kćerku bolje da dijete vrijeme provodi sa osobama koje su bliske njenim godinama, nego da dan provede s odraslom osobom koja joj nije u srodstvu.

- Ne znam da li bih ikada mogla da zaposlim nekoga s punim radnim vremenom da se brine o mojoj djeci. Nisam tako odgojena. Ne bih mogla ni da zamislim da na taj način odgajam svoju djecu. To jednostavno nije moj stil - mišljenja je Johanson.


Skarlet Johanson. Printscreen/Twitter

Sara Džesika Parker

Glumica iz kultne serije „Seks i grad” Sara Džesika Parker (Sarah Jessica) je majka troje djece. Ona nema dadilju koja živi s njima. Sara Džesika kaže da ona i njen suprug Metju Broderik (Matthew Broderick) pokušavaju biti praktični i koriste usluge dadilje samo kada im je to zaista potrebno. Ona smatra da roditeljstvo s punim radnim vremenom, bez dadilje, ne bi trebalo biti luksuz ili nešto spektakularno, niti da to zaslužuje pohvale.

- To je nešto što je važno za nas oboje, za mene kao mamu i Metjua kao tatu, i ne izbjegavamo to. Inače, koja je svrha imati porodicu ako nećeš stvarno učestvovati u tome, zar ne? - zapitala se glumica prilikom jednog intervjua.

Sara Džesika Parker. Printscreen/Instagram

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.