JAJCE

Žan Anđić: Od srednjoškolskog hobija do uspješnog biznisa

Prvu internet-stranicu za klijenta izradio je 2007. godine, a bila je to stranica Centra za socijalni rad Jajce

Žan Anđić. E.Crnkić

E.Crnkić

24.1.2019

Kada radite ono što najviše volite i najbolje znate, te pritom ostvarujete profit i egzistenciju, uistinu se možete smatrati sretnim čovjekom. Žan Anđić (28) iz Jajca pravi je primjer toga, a posao kojim se danas bavi u početku je bio samo usputni hobi jednog srednjoškolca. 

Završio je srednju građevinsku školu u Jajcu te unatoč želji za studijem u IT oblasti, životni putevi odveli su ga u drugom pravcu, diplomirao je tjelesni odgoj na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Prvu internet-stranicu za klijenta izradio je 2007. godine, a bila je to stranica Centra za socijalni rad Jajce.




- Trendove je prilično teško pratiti, ali ako želite opstati, jednostavno ste primorani na to. U posljednjih desetak godina poslovni subjekti su shvatili važnost internet-prezentacije te se danas mnogo lakše odlučuju na izradu takvih stranica, aplikacija i sličnih digitalnih rješenja koja znatno doprinose njihovom poslovanju - govori Žan Anđić.

Rad i znanje mladog programera prepoznala je američka kompanija "Equus Group", koja je u Bosni i Hercegovini pokrenula sestrinsku firmu "Galop Digital" d.o.o. na čijem se čelu trenutno nalazi upravo Žan Anđić.

- U "Galop Digitalu" i "Equus Grouu" djelujemo kao složna porodica, gdje je svaki zaposlenik zadužen za određeni dio posla, nadopunjujemo se, a krajnji cilj je zadovoljan klijent. Siguran sam da u tome i uspijevamo i da ćemo kroz stabilno poslovanje ostvariti sve naše ciljeve - ističe Anđić.

Kada je u pitanju mogućnost zaposlenja u IT sektoru, Žan Anđić govori kako prostora zaista ima, štaviše, zanimanje programera ili internet-dizajnera u našoj je zemlji deficitarno. Ipak, nadu budi činjenica da mladi posljednjih godina češće upisuju IT zanimanja.

On je realizirao i dosta značajnih projekata u lokalnoj zajednici. Usluge mladog Jajčanina tražile su gotovo sve lokalne firme.

Projekt koji on posebno ističe jeste baza podataka za Centar za socijalni rad.

- Najbolja terapija nakon napornog rada je igra s mojim psom, koji kao da na sebe preuzima svu nagomilanu negativnu energiju i tako mene rješava stresa. Dugogodišnji sam član kinološkog kluba „Biseri Plive“ iz Jajca, a u svijet kinologije me uveo naš sugrađanin Alija Ćosić, čiji psi ostvaruju vrhunske rezultate diljem Evrope i svijeta - tvrdi Anđić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.