CIJENA NIJE POZNATA

Dvije japanske kompanije proizvele “kutiju za spavanje“ na poslu

Pošto radnici provode toliko vremena na poslu, neki će uhvatiti te toliko potrebne minute zatvorenih očiju gdje god mogu, u kupatilima svojih poslodavaca, u vozu tokom putovanja ili čak za svojim stolovima

Dvije kompanije u Japanu proizvele kutije za spavanje na poslu. Ilustracija

A. F.

25.7.2022

Dvije japanske kompanije su se udružile kako bi proizvele uspravne “kutije za drijemku“ za koje tvrde da će pomoći u rješavanju ozloglašenog problema prekomjernog rada u Japan.

Specijalista za namještaj iz Tokija Itoki Corporation i Koyoju Gohan, dobavljač šperploče sa Hokaida, nedavno su potpisali ugovor o licenci za početak proizvodnje kutije bizarnog izgleda za koji tvrde da će se pozabaviti fenomenom prekomjernog rada u japanskim kancelarijama.

U osnovi se sastoji od uspravne drvene čahure koja će omogućiti korisnicima da uđu i koriste kao privatni prostor za spavanje stojeći.

Možda zvuči kao dobar vic, ali ovo je pravi proizvod koji će vjerovatno biti predstavljen u japanskim kancelarijama u bliskoj budućnosti.

Pošto radnici provode toliko vremena na poslu, neki će uhvatiti te toliko potrebne minute zatvorenih očiju gdje god mogu, u kupatilima svojih poslodavaca, u vozu tokom putovanja ili čak za svojim stolovima. Dremke u “kutijama za dremku” barem osiguravaju da su udobno oslonjene tako da se ne prevrnu dok drijemaju na poslu.

“Kutije za drijemke”, izgledaju kao bojleri u ljudskoj veličini ili kao uspravni solarijumi, navodno nude udobnu podršku za glavu, koljena i leđa, omogućavajući korisnicima da odspavaju bez brige da će pasti dok drijemaju, prenose “Zanimljivosti dana”.

Cijena i dostupnost još nisu objavljeni, ali se proizvođaći nadaju da će kutije za dremke povećati produktivnost zaposlenih, a istovremeno promovisati zdravu kulturu rada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.