ZA PREZAPOSLENE ŽENE

Napravite sami sprej koji tjera prašinu iz doma cijeli mjesec

Mnogi ljudi su isprobali ovaj sprej i rekli su da su oduševljeni njime. Za pripremu vam treba samo nekoliko sastojaka koje već sigurno imate kod kuće

Riješite se prašine na neko vrijeme. Facebook

M. Z.

8.9.2023

Ljubiteljica čišćenja Karolin Mekulej (Caroline Mccauley) otkrila je svoj trik za održavanje doma bez prašine. Rekla je da njeno tajno rješenje djeluje magično i sprečava nakupljanje prašine na svim površinama u domu.

Svoj recept za čarobni sprej podijelila je u TikTok videu.

- Zaboravite na stalno brisanje prašine i napravite čarobni sprej koji čini čuda - kaže u videu.

Recept za čarobni sprej ide ovako: pomiješajte 1/4 šoljice sirćeta, 1 kašiku maslinovog ulja, tri kapi sredstva za pranje suđa i nekoliko kapi eteričnog ulja citrusa.

Ako niste ljubitelj mirisa sirćeta, možete ga zamijeniti s razrijeđenim limunom.

@carolina.mccauley 🫧 Wave goodbye to constant dusting with my not-so-secret-anymore magic spray! 🌟 #homehacks #cleaninghacks #cleaningtips ♬ original sound - Carolina Mccauley - Home Hacks

- Pošpricajte ovaj sprej na krpu od mikrovlakana i obrišite prašnjava područja - nastavila je i dodala kako ovaj sprej potpuno uklanja i odbija prašinu.

Savjetovala je da tekućinu pošpricate po svom domu barem jednom mjesečno, kako biste spriječili nakupljanje prašine.

Na ovom videu je prikupila više od 449.000 pregleda, a mnogi su korisnici rekli da bi isprobali čarobni sprej i da su oduševljeni njime.

- Ja koristim ovaj sprej i stvarno odbija prašinu. Ne brišem prašinu ni približno toliko koliko sam prije, a imam tri psa - kaže jedna korisnica, piše "The Sun", prenosi 24hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.