POSAO IZ SNOVA

Za spavanje nude više od 20.000 maraka

Istraživanje kompanije "Bensons for Beds" takođe je otkrilo da je 28 posto Britanaca zaspalo na poslu kada to nije trebalo

Facebook

D. H.

11.1.2024

Kompanija "Bensons for Beds" nudi posao za ulogu "Chief Sleep Officer" (CSO), odnosno traži osobu koja bi zarađivala - spavanjem. Ovo zaista zvuči kao posao iz snova, a osoba koja bude izabrana dobiće 10.000 funti (oko 11.600 evra /22.700 maraka) za šest mjeseci zaposlenja na pola radnog vremena koje pokriva 874 sata obuke, spavanja i besplatnog šopinga.

"Srećni kandidat će moći testirati do jedan madrac svake dvije sedmice, četiri jastuka mjesečno i jedan krevetni okvir svakih 6 sedmica”, pojasnila je Keri Vestvel, voditeljica odjela za ljudske resurse u ovoj britanskoj kompaniji, prenosi "Daily Star".

Još je rekla:

"To je savršena uloga za svakoga ko želi nadopuniti svoj postojeći prihod ili želi istražiti industriju kreveta prije nego što se odluči na veliki korak i promjenu karijere”, dodala je.

Istraživanje kompanije "Bensons for Beds" takođe je otkrilo da je 28 posto Britanaca zaspalo na poslu kada to nije trebalo, a glavni razlozi za to bili su dosada (33 opsto), nisu se osjećali dobro (30 procenata) i pretopla prostorija (24 posto).

Više od 14 sati treninga "u krevetu" dobiće srećni kandidat kako bi razvio svoje znanje i razumijevanje spavanja. Takođe će naučiti prepoznati okidače koji pridonose lošem snu i dobre navike koje bi ljudi trebali usvojiti kako bi poboljšali optimalne obrasce spavanja

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.