NIJE OBIČNI KUĆNI LJUBIMA

Najbogatija mačka na Instagramu: Ima neto vrijednost od 100 miliona dolara i 4,4 miliona pratilaca

Nala je pobijedila škotsku mačku pjevačice Taylor Swift

Nala je najpraćenija mačka na Instagramu. Instagram

Z. K.

14.1.2023

Nala nije običan kućni ljubimac, to je mačka koja u osnovi osvaja Instagram svojim kandžama. 

Ona je slavna ličnost, milioner i svjetski rekorder. Sa više od 4,4 miliona pratilaca na Instagramu, Nala je najpraćenija mačka na popularnoj društvenoj mreži.

U vlasništvu je Varisiri Puki i Šanon Elis, koje žive u Los Anđelesu. Nala ima sivo-bijelo krzno i jedan je od najpopularnijih i najomiljenijih kućnih ljubimaca širom svijeta. Puki je usvojila Nalu 2010. godine kada je imala samo 5 mjeseci iz skloništa za životinje. 

Godine 2012., na nagovor svoje sestre, Puki je napravila nalog na Instagramu i njen život se zauvijek promijenio.

Sa 4,4 miliona pratilaca na Instagramu i neto vrijednošću od 100 miliona dolara, Nala je pobijedila škotsku mačku pjevačice Tejlor Svift (Taylor Swift), koja vrijedi 97 miliona dolara. 


Nala nije samo senzacija društvenih mreža, već drži i Ginisov svjetski rekord za broj pratilaca na Instagramu, naravno u kategoriji mačaka.

Mačka "naplaćuje" 8.000 dolara za objavu na društvenim mrežama, ima dogovore sa sponzorima i ima svoju onlajn prodavnicu. Šarmantna mačka je također sarađivala sa brendovima kao što su Google, Lift, FreshStep i LOL Toys i pojavila se u časopisima People, USA Today, Forbes i drugi.


Takođe, njena prva knjiga, „Living Your Best Life According to Nala Cat“, je životni vodič, koji sadrži neobjavljene njene fotografije i poseban vodič o najboljim praksama za usvajanje i njegu kućnog ljubimca.

Kao bivša mačka iz skloništa za životinje, Nala, uz pomoć svojih ljubaznih vlasnica, nastoji da podigne svijest javnosti o gladnim životinjama, hrani za kućne ljubimce i usvajanju lutalica. Da bi pomogla u ove svrhe, porodica je lansirala Love Nala, premium liniju hrane za mačke.


Nala i njena porodica donirali su 5.000 obroka skloništu za životinje Kitten Rescue LA i poslali 55.000 obroka Daisy's Hope Foundation neprofitnoj organizaciji koja obezbjeđuje besplatnu i subvencionisanu sterilizaciju, vakcinaciju i mikročipovanje...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.