SAVJETI

Zašto je igranje s mačkom tako važno

Za mačke igra je izuzetno važna, jer tako smanjuju stres

Igrajte se sa svojim ljubimcem. Instagram

M. Z.

30.1.2023

Kao vlasnik kućne mačke sigurno želite da vaša mačka živi što je prirodnije moguće. Dakle, stan pogodan za mačke mora nuditi raznolikost. Što manje zabranjenih zona postoje, to je bolje za vašu mačku. Fleksibilno vrijeme hranjenja više odgovara njenim prirodnim životnim uvjetima, nego fiksno vrijeme. Poslasticu prije spavanja bi trebala vaša mačka dobiti onda kada i vi pođete u krevet. Nudite vašoj mački raznolikost, učinite ju otpornijom na stres. Zato biste trebali zabavljati vašu kućnu mačku i igrati se s njom što je češće moguće. Donesite joj novu kutiju da se sakrije najmanje jednom tjedno, jer ona time mijenja svoj mirisni svijet. Također biste trebali integrirati nešto novo u zvučnu kulisu.

Stimulira inteligenciju

Za mačke, igra je izuzetno važna, jer tako smanjuju stres. Oni slijede svoj prirodni instinkt i ostaju mentalno i fizički sposobni. Kućne mačke imaju dosta manje mogućnosti da se izigraju od slobodnih mačaka. Zato je baš njima potrebna vježba i igra, tako da im mišići i kosti ne zakržljaju i da im se stimulira intelekt. Tijekom igranja sa kućnim mačkama, brzo postaje jasno da su kućne baršunaste šapice pravi stručnjaci za igru. U zajedničkom životu s ljudima, oni pokazuju veliku zainteresiranost za igru do starosti. Čim svom ljubimcu posvetite više vremena, lako ga možete animirati na zabavnu igru. Mačke, koje samo leže u kutu i drijemaju, uglavnom su se predale sudbini dosade. Ako zaposlite svoju mačku, možete čak i spriječiti probleme u ponašanju.

Kako na pravi način stimulirati kućne mačke s igračkama?

Također možete podupirati inteligenciju svoje mačke sa promišljenim igrama. Da ne bi bilo dosadno, životinje uvijek trebaju nove izazove. U stanu su prebrzo ugroženi nedostatkom izazova. Igračke s mačjom travom djeluju tako primamljivo, da vašu mačku možete zabaviti satima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.