IZDALA KUHARICU

Poznata manekenka otkrila tajne svog dobrog izgleda i zdravlja

Bundšen započinje dan s mlakom vodom s limunom začinjenom solju, vjerujući da pomaže hidrataciji bez šoka za organizam

Brazilska manekenka. Vogue

Dž. R.

18.4.2024

Džizel Bundšen (Gisele Bündchen), brazilska manekenka, usmjerila je svoju energiju nakon razvoda na izdavanje kuharice kojom je označila povratak u javnost, a u njoj je otkrila kako živjeti uravnotežen život kroz ishranu, fizičku aktivnost i wellness.

Holistički pristup

Poznata po svojoj fizičkoj građi, 43-godišnja manekenka i zagovornica okoliša u svojoj kuharici naglašava holistički pristup prehrani.

Donosi pristupačne i obiteljski prikladne recepte bez glutena koji obuhvaćaju grickalice, slatkiše, smoothieje, bowls i obroke prilagođene djeci poput pilećih polpeta pečenih u bademovom brašnu.

U svojoj kuharici Bundšen dijeli omiljene sastojke poput ulja avokada, kreme od indijskog oraščića i praha psyllium ljuskica, uz uvide u svoje prehrambeno putovanje, uključujući iskušane i napuštene režime prehrane, te kako održava ravnotežu usred složenosti života. Evo nekoliko ključnih zaključaka iz Džizelinog načina života.

Jutarnja rutina

Bundšen započinje dan s mlakom vodom s limunom začinjenom solju, vjerujući da pomaže hidrataciji bez šoka za organizam. 

Tu je i kratka sesija meditacije, nakon koje slijedi 30-minutna šetnja sa psom, pri čemu se iskorištavaju povezane zdravstvene prednosti posjedovanja kućnog ljubimca.

Biljna prehrana

Iako je primarno biljna, manekenkina prehrana je evoluirala tokom vremena. U početku je uključivala vegansku i vegetarijansku fazu, kako bi se uskladila s njezinim ekološkim vrijednostima. 

Međutim, prilagodila je svoj pristup nakon što joj je dijagnosticirana anemija, uključivši male količine životinjskih proteina kako bi riješila nedostatak energije.

Konzumacija sirovog povrća

Iako je prethodno bila na isključivo sirovoj prehrani, Bundšen je zaključila da to nije za nju. Ipak, i dalje uključuje sirovo povrće u svoje obroke, promičući njegovu konzumaciju i za sebe i za svoju djecu.

Uravnoteženo uživanje

Uprkos svom zdravstveno osviještenom pristupu, Bundšen uživa povremeno u pomfritu s tartufima i sladoledu, naglašavajući umjerenost i povratak zdravijim izborima nakon toga.

Fleksibilnost u prehrambenim navikama

Bundšen se zalaže za fleksibilnost prehrane, ali ipak uz strogo izbjegavanje ultraprerađene hrane, dajući prioritet brizi o sebi i zdravstveno svjesnim izborima.

Dajući prednost čajevima zbog njihovih blagotvornih svojstava, Bundšen u svoju rutinu uključuje razne vrste kako bi pospješila probavu, opuštanje i razinu energije.

Ograničila je unos kofeina, odlučivši se za alternative bez istog, i suzdržava se od alkohola, navodeći njegov negativan utjecaj na dobrobit.

Dok je prije bila uključena u detoksikaciju sokovima, Bundšen je pomaknula svoj fokus na alternativne prehrambene prakse zbog izazova održavanja čišćenja sokovima uz svoj užurbani način života.

Istražujući nove pristupe prehrani, Bundšen eksperimentira sa zamjenom obroka smoothiejima, smatrajući ih nježnijima i psihički i fizički u poređenju sa čišćenjem sokovima.

Bundšen uključuje različite fizičke aktivnosti u svoju rutinu, uključujući jogu za oslobađanje od stresa, uz aktivnosti poput surfanja, vježbi na trampolinu i jahanja, potičući uravnotežen i aktivan način života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.