BLAGO NJIMA

Pet horoskopskih znakova ima naklonost Venere u narednim sedmicama

Venera, planeta ljubavi, ljepote i umjetnosti, ušla je u srijedu, 8. novembra u Vagu i u njoj će boraviti do 4. decembra

Neki su miljenici Venere. Twitter

M. Z.

13.11.2023

Venera, planeta ljubavi, ljepote i umjetnosti, ušla je u srijedu 8. novembra u Vagu i u njoj će boraviti do 4. decembra. Njen položaj u znaku kojim vlada stavit će naglasak na ljepotu, romantiku i zavođenje.

Željni pažnje 

Svi će znakovi biti više zaljubljivi i željni pažnje nego inače. Istaknuta će biti i potraga za svim životnim zadovoljstvima, uključujući hranu, modne kreacije i umjetnička djela.

Četiri sedmice koje će Venera provesti u Vagi svima će donijeti živahnu aktivnost na polju intimnih odnosa. Tome pogoduje i Merkurov ulazak u vedrog i opuštenog Strijelca 10. novembra, što će oko 23. novembra ponoviti još i Sunce i Mars. Takvi planetarni položaji značajno će promijeniti astrološko ozračje i unijeti više ležernosti i opuštenosti u odnose, piše tportal.

Želja za davanjem, saradnjom i kompromisima porast će, kao i potreba za koketiranjem, zavođenjem i bliskošću. Prilikom flerta oslanjat ćete se na šarm i komplimente, dok ćete izbjegavati nametljivost i vulgarnost. Ako vas neko odbije, dobro ćete to prihvatiti i brzo se s time pomiriti. Nakon toga ćete poput pčelice odlepršati do drugog cvijeta i tamo okušati sreću.

Venera u Vagi naglašava ljubav prema gastronomiji, lijepim stvarima i senzualnim užicima. Češće ćete obilaziti trgovine nakitom i umjetninama, modne butike i kozmetičke ili frizerske salone. Mnogima će stvaralačka inspiracija biti na vrhuncu, kao i potreba za uživanjem u umjetnosti, pa će češće pohoditi predstave, koncerte ili galerije.

Ljubavna sreća i ispunjenje

Iduće će četiri sedmice planeta ljubavi i estetike biti naklonjen Vagama, Blizancima, Vodolijama, Lavovima i Strijelcima. Venera će im donijeti ljubavnu sreću i ispunjenje, kao i uspjeh u dizajnu, modi, umjetnosti i drugim kreativnim poslovima. Ovnovi, Rakovi i Jarci imat će manje istančan ukus pa im preporučujemo da odgode promjenu imidža i estetske korekcije. Upuste li se u nove ljubavne pothvate, naići će na komplicirane situacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.