HM, ZANIMLJIVO

Šta se muškarcima mota po glavi nakon seksa

Seksualni život je bitan dio veze i, ako se on ne odvije prema očekivanjima, veza može da se nađe na ivici kraha

Bitno im je da su partnerice zadovoljne. Facebook

M. Z.

29.11.2023

Seksualni život je bitan dio veze i, ako se on ne odvije prema očekivanjima, veza može da se nađe na ivici kraha.

Iako se često govori da muškarci tokom i nakon seksa ne razmišljaju previše, već im je isključivo do uživanja, postoje neka istraživanja koja dokazuju suprotno. Tako se prema njima u muškim glavama mota, ne jedno, već nekoliko pitanja.

Da li ste uživali

Iako se ponekad čini kako vaš partner razmišlja isključivo o sebi, muškarci nisu tako sebični kako se čine. Mnogi se brinu o tome hoće li im partnerica uživati jednako kao i oni, a budući da je, prema uobičajenim mišljenjima, orgazam jedini pouzdani dokaz da je seks bio dobar, silno priželjkuju da vide partnerku u ekstazi, piše Ženski magazin.

Osjećate li se voljenom

Nakon seksa mnogi razmišljaju o emocijama koje su u datom trenutku na vrhuncu. Tako se muškarcima kroz glavu provlači i pitanje da li se osjećate voljenom, a maženje ili pak zajedničko tuširanje nakon vrhunca načini su na koji se to može pokazati.

Pitanje učestalosti seksa

Muškarcu koji se nalazi u kvalitetnoj vezi i cijeni svoju partnericu ovo pitanje će se sigurno naći na dnevnom redu. Tako on ne želi da u vašim očima izgleda kao zavisnik od seksa, zbog čega neprestano i ispituje broj odnosa, posebno nakon vođenja ljubavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.