NEVJEROVATNO ISKUSTVO

Čovjek koji je umro na 20 minuta otkrio šta je navodno vidio: ''To mi je promijenilo život''

Sljedeće što sam shvatio je da osoba koja me dopratila tamo više nije bila i da sam bio sam, ali bilo je tako mirno, ispričao je

Skot Drumond. YouTube

M. Z.

16.10.2023

Skot Drumond (Scott Drummond), sada u kasnim šezdesetima, imao je samo 28 godina kada je iščašio palac u nesreći na skijanju i trebao se podvrgnuti rutinskoj operaciji kako bi sanirao povredu. 

Rutinski zahvat

Ali jedna od medicinskih sestara u operacionoj sali pokvarila je Drumondov hirurški podvez i on se prisjetio kako je vrištala ''ubila sam ga!'' dok je trčala iz sobe.

Govoreći za ''Prioritize Your Life'', Drumond je rekao da je sljedeće čega se sjeća bio osjećaj u ruci, i odjednom je lebdio iznad svog tijela gledajući dolje na operacioni sto.

- Gledao sam svaki šav koji mi je stavljen na palac - rekao je.

Vidio misterioznu osobu

Drumond se, također, prisjetio osjećaja prisutnosti pored njega. Gledajući unatrag, Drumond je uvjeren da je osoba s njim bila – Bog. Bezlično biće zatim je prenijelo Drumonda na polje puno veličanstvenog cvijeća.

Objasnio je:

- I sjećam se tako živo, nikad se nisam mogao osvrnuti, ili mi je rečeno da se više nikada ne osvrnem, a sljedeće čega sam se sjetio, bilo je to kao treptaj oka, stajao sam u polju gdje je neko stajao odmah do mene, ali tu osobu nisam mogao vidjeti.

Drumond je nastavio:

- Pogledao sam ulijevo i tamo su bila neka velika visoka stabla i sjećam se da su to bila stabla najneobičnijeg izgleda, imala su dugačko deblo s lišćem na vrhu, i bilo ih je puno. Zatim desno od toga, što bi bilo još lijevo od mene, bilo je poljsko cvijeće, prekrasno poljsko cvijeće, i bilo mi je do struka.

I samo se sjećam da sam gledao i vidio kako je cvijeće bilo lijepo, jer nešto u čemu stvarno uživam je rad u dvorištu i vrtu i upravo sam se sjetio da su žive boje bile veličanstvene. Sljedeće što sam shvatio je da osoba koja me dopratila tamo više nije bila i da sam bio sam, ali bilo je tako mirno.

Jednom kada je Drumond stigao do oblaka, jedna se ruka provukla kroz njega i rekla mu: “Još nije tvoje vrijeme. Imaš još stvari napraviti."

Povratak u tijelo

Dok se ruka povlačila natrag u oblak, Drumond je bio povučen natrag u vlastito tijelo koje je ležalo na operacionom stolu.

Od tada je Drumond rekao da je ''znao da mora učiniti nešto bolje sa svojim životom'', piše Klik.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.